NRK Meny
Normal

Dette skriver Valla

Les noen av Gerd-Liv Vallas personbeskrivelser i boken «Prosessen».

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

 

Valla om Jens Stoltenberg:

"Det er ikke klapp på skulderen jeg trenger nå. Jeg trenger politisk støtte Jeg ga det til deg, Jens, slik at du kunne bli statsminister på nytt etter den krasjlandingen regjeringsprosjektet ditt hadde i 2001. Det er ikke min feil at du kommer med den ene idiotiske saken etter den andre?"

Vallas bok

Valla om Ingunn Yssen:

"Hvorfor står det ingen steder i Fougner-rapporten om at hun ikke gjorde jobben sin, når det ble sagt av svært mange - ja, de aller fleste - under høringene?"

Valla om Stoltenberg, 2:

"Når Jens er inne i stuen, gir vi hverandre en klem. Slik vi pleier. Jens har alltid vært flink til å klemme. Nesten for flink. I fellesskap fant vi ut at vi skulle dempe ned dette ritualet. For mange bilder i pressen av Jens og meg som klemmer ser litt underlig ut."

Valla om Stoltenberg, 3:

"Underlig, egentlig. Våre mange samtaler i årenes løp har aldri handlet om vennskap. Han bringer temaet på banen, snakker om ham som statsminister og meg som LO-leder, hvordan den private og den offentlige rollen sklir over i hverandre. Ikke alltid like enkelt. Jeg repliserer at vi ikke er venner i den forstand at vi inviterer hverandre i felles selskaper."

Valla om Bjarne Håkon Hanssen:

"Om kvelden var det Tabloid og Standpunkt. Statsråden sa igjen at vi ikke hadde levert (forslag i samband med sykelønnsordningen). Dagen etter gjentok han sine påstander i avisene. Sa Gerd-Liv Valla måtte gå i seg selv. Han var virkelig frekk."

Faksimile Vallas bok

Valla om Martin Kolberg:

"Sigbjørn Johnsen, som var finansminister før Jens, skal bli leder (av valgkomiteen i Ap). Sture Arntzen skal inn fra fagbevegelsen. Likevel greier jeg ikke å bli kvitt følelsen av å bli sveket. Noen sannhetens ord flyr over bordet. Martin har steinansikt. Jens er nervøs og fomlete. Dette kunne vært unngått. Martin som hadde ropt «fagbevegelse, fagbevegelse, fagbevegelse» på Arbeiderpartiets landsmøte i 2005 og knegått meg på samme møte for at jeg skulle gå inn i sentralstyre i Ap. Nå sitter han med iskaldt blikk. Og vraker LOs leder. Vraker meg. Kanskje stod Martin fortsatt ved sitt standpunkt fra valgnederlaget i 2001; som tilhenger av en større avstand mellom LO og Ap? Partiledelsen, gjennom sin måte å håndtere denne saken på, har i hvert fall lagt ytterligere stein til byrden for meg."

Stoltenberg om Ingunn Yssen, ifølge Vallas bok:

"Ingunn var rådgiver for meg i gruppesekretariatet da jeg var nestleder. Det er ikke tilfeldig at hun ikke ble med meg videre da jeg ble næringsminister. Oppdager man dyktige folk omkring seg, tar man dem med seg videre, sier han."

Valla om Kjell Bjørndalen:

"For ikke lenge siden ble jeg kåret til Norges mektigste person. Nå føler jeg meg liten, utsatt og umyndiggjort. Jeg var justisminister. Sjef for landets politistyrker. Nå har de kommet med skuddsikre vester for å passe på meg. Midt oppi dette kaoset greier jeg ikke unngå å tenke på Kjell Bjørndalen. Han kom med et forslag som ikke bare tok oss på senga, måten det ble gjort på føltes som et velrettet dolkestøt. Dette er uten mening, tenker jeg. Virkelig helt meningsløst." (Om Bjørndalens forslag om ekstern gransking av Valla-saken.)

Valla om Bjørndalen, 2:

"VGs Bjørn Haugan skriver i dag at Kjell Bjørndalen i Fellesforbundet før jul fryktet at jeg skulle bli ny Ap-leder dersom Stoltenberg tapte valget i 2009. Det skal være en av grunnene til at han i det siste har jobbet på spreng for å undergrave min makt."

LES OGSÅ: - Jens skrek til meg

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger