Dette skjedde natt til 9. august

** Nord-Korea truer amerikansk øy
** Nytt jordskjelv i Kina
** Opposisjonen avviser at Kenyas president leder valget

Dette skjedde i natt

Nord-Korea vurderer angrep på Guam

Nord-Korea vurderer å avfyre raketter mot den amerikanske øya Guam i Stillehavet, som er et strategisk viktig sted for den amerikanske marinen. Trusselen fra det nordkoreanske forsvaret kom timer etter at USAs president Donald Trump truet Nord-Korea med det han kalte "ild og raseri verden ikke har sett maken til".

NRK: Nord-Korea truer med angrep på Guam

Jordskjelv i Kina

I natt rammet et nytt jordskjelv med en styrke på 6,3 nordvest i Kina. Skjelvet skal ha skjedd i en avsidesliggende region, og det er foreløpig ingen meldinger om døde. Dette skjedde etter at et annet jordskjelv rammet Sichuan-provinsen sørøst i Kina i går. Der er foreløpig ni personer bekreftet døde og 164 er skadd, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Avviser at Kenyas president leder valget

I Kenya telles stemmene fremdeles, men den foreløpige valgledelsen til den sittende presidenten Uhuru Kenyatta avvises av utfordreren Raila Odinga. Odinga kaller resultatene falske og sier de mangler dokumentasjon. Rundt to tredeler av stemmene er talt opp, og Kenyatta leder med 55 prosent, mens Odinga har 44 prosent, opplyser den nasjonale valgkommisjonen ifølge Reuters.

Makterklæring fra forsamling i Venezuela

President Nicolás Maduros nye grunnlovsgivende forsamling erklærte sent i går kveld at den er mektigere enn alle andre deler av landets statsapparat. Beslutningen ble fattet via et dekret utstedt tirsdag ettermiddag lokal tid.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger