Dette skjedde natt til 26. januar

**Jordras i Bodø - to bygder isolert
**Mexico fordømmer muren til Trump
**Trump vil lage sikre soner for flyktninger i Syria

Morgenpakke 26. januar
Foto: NTB Scanpix

Jordras i Bodø - to bygder isolert

Ingen får bevege seg i rasområdet i Nordland i natt, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson ved Salten politidistrikt, etter at et stort jordras gikk over fylkesvei 554. Beboere i Skjerstad og Breivik i Bodø kommune er helt isolert på grunn av raset. Veien er stengt, og åpner tidligst utpå dagen idag.

Les mer her: Jordras isolerer bygder i Bodø - NRK Norge - Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

Mexico fordømmer muren til Trump

Mexicos president Enrique Pena Nieto fordømmer planene til USAs president Donald Trump, om å bygge en mur langs grensen mellom de to landene. Han sier også at han vil beskytte migranter som oppholder seg i USA, melder nyhetsbyrået Reuters. Han gjentar også at Mexico ikke vil betale for muren. I følge en regjeringskilde, vurderer Nieto å droppe sitt USA-besøk neste uke.

Les også: Mexico slår tilbake: Vil ikke betale muren til Trump - Mexico - VG

Trump vil lage sikre soner for flyktninger i Syria

President Donald Trump ventes å be forsvarsdepartementet Pentagon og Utenriksdepartementet om å lage en plan for å lage sikre soner for flyktninger i Syria og i nabolandene, i følge et dokument nyhetsbyrået Reuters har fått se. Planen kan føre til at USA trekkes lenger inn i borgerkrigen i Syria. Amerikanske militære har advart mot å etablere fly-forbuds soner inne i Syria, fordi det ville kreve militære ressursser langt utover det å bekjempe IS.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger