NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Kioskran i Bergen, to dømt til døden i Thailand og tornado drepte minst fire i USA.

Dette skjedde i natt - 24. desember
Foto: Reuters / NTB Scanpix

Kioskran i Bergen

Sent onsdag kveld ble en Narvesen-kiosk på Torgallmenningen i Bergen ranet av en ung mann. Han truet kvinnen bak kassen med en spray dersom hun ikke ga han pengene. Det gjorde hun, og mannen forsvant uten at noen kom fysisk til skade. Snaue to timer etter ranet meldte politiet på twitter at de hadde pågrepet en mistenkt mann (20). Han sitter nå i arresten.

Putin-kritiker kanskje til Storbritannia

Den tidligere oljemagnaten og Putin-kritikeren Mikhail Khodorkovskij vurderer å søke asyl i Storbritannia. Det sier han i et intervju med BBC. Khodorkovskij er anklaget for å ha organisert drap på en ordfører i Sibir i 1998. 52-åringen anklages også for å ha beordret et angrep mot lederen av et rivaliserende oljeselskap i 1999, der en sikkerhetsvakt ble drept. Khodorkovskij, som har sonet ti år i russisk fengsel for korrupsjon, hevder selv å være offer for en politisk svertekampanje. Siden løslatelsen i 2013 har russeren bodd i eksil i Sveits.

Flere drept av tornado

Minst fire personer er døde som følge av en tornado i USA, skriver CNN. Tre i Mississippi, og en i nabodelstaten Arkansas. En av de døde er en sju år gammel gutt. I Arkansas mistet en 18 år gammel kvinne livet da et tre knuste hustaket hennes. Tornadoen skal totalt ha skadet minst 40 personer.

Dømt til døden for dobbeltdrap

To personer er dømt til døden i Thailand, etter å ha blitt funnet skyldig i drapene på to britiske turister i 2014. Hannah Witheridge og David Miller ble funnet døde på en strand på ferieøya Koh Tao 15. september 2014. De dømte er gjestearbeiderer fra Myanmar. De to hevder å ha blitt gjort til syndebukker for en forbrytelse de ikke har begått. Begge har fortalt at de ble mishandlet av politiet og presset til å tilstå. Tilståelsene ble trukket tilbake kort tid etter. I tillegg til drap ble de også funnet skyldig i voldtekt av Witheridge. De dømte har mulighet til å anke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger