NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

En våpenhvile trådte i kraft i øst-Ukraina, overlevende gravd ut av jordras i Kina og en mann døde i boligbrann i Nord-Trøndelag

Natt til 23. desember

Våpenhvile i Øst-Ukraina

En våpenhvile trådte i natt i kraft mellom Ukrainas regjering og de prorussiske separatistene øst i landet. Myndighetene i Kiev og separatistene strides om Donbass-området, en region med 3,5 millioner innbyggere, som er sentrum for Ukrainas kull- og stålressurser. Store deler av området kontrolleres nå av separatistene som gjorde opprør i Øst-Ukraina i april i fjor. Partene undertegnet i februar i år den såkalte Minsk-avtalen, som innebærer våpenhvile i landet, men den har blitt brutt en rekke ganger.

Les også: Avtale i Ukraina: Våpnene trekkes unna frontlinjen

Gravde ut to overlevende etter ras

Letemannskaper har funnet to overlevende personer nesten tre døgn etter at de ble begravd av det massive jordskredet i Shenzhen i Kina. Også en omkommet person er hentet ut fra skredområdet, opplyser det statlige nyhetsbyrået Xinhua. Det betyr at 73 personer nå har status som savnet etter det enorme jordskredet. Årsaken til skredet var at en fylling med jord og avfall fra bygningsarbeid var blitt for høy og ustabil, og blitt til gjørme etter regnvær.

Døde etter brann i Nord-Trøndelag

En mann i 20-årene omkom i en boligbrann på Skage i Overhalla i Nord-Trøndelag i natt. Politiet fikk melding om brannen like før midnatt, ifølge operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth. Politiet har ennå ingen teori om årsaken til brannen, og sier det skal foretas tekniske undersøkelser på stedet i dag.

Hellas sier ja til homofilt partnerskap

Hellas' nasjonalforsamling har vedtatt et lovforslag som tillater partnerskap mellom to personer av samme kjønn. 193 av de 249 frammøtte medlemmene stemte for den nye loven. Den nye loven omfatter rettigheter til eiendom og arv, men åpner ikke for at homoseksuelle kan adoptere barn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger