NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

To knivstukket på Hønefoss, en advokat dømt til fengsel i Kina og ingen norske kampfly til Syria, ifølge Klassekampen

Dette skjedde natt til 22. desember

To knivstukket på Hønefoss

To personer ble knivstukket på Hønefoss sent mandag kveld. Ifølge Ringerikes Blad ble de to bragt til akuttmottaket ved Ringerikes sykehus, men ifølge politiet skal det kun være snakk om lettere skader. Kl 04 var den ene skrevet ut av sykehuset. Politiet jakter på to gjerningsmenn.

Klassekampen: ingen norske kampfly til Syria

Tidlig denne måneden mottok norske myndigheter en forespørsel fra USA om å trappe opp krigen mot IS i Irak og Syria. Ifølge Klassekampen kommer ikke Norge til å sende kampfly. Anonyme regjeringskilder avisen har snakket med sier hovedårsaken skal være at man er i en overgangsfase mellom de gamle F16, og de nye F35-typene. Førstnevntes tekniske tilstand skal være for dårlig til å bidra med i Syria. Selv om Norge ikke sender kampfly, er det fortsatt andre muligheter til å bistå amerikanerne. Et alternativ er å styrke opplæringen av kurdiske soldater i Nord-Irak. Et annet er å sende norske sanitetsstyrker til landet. Norge vil besvare USAs henvendelse først etter nyttår.

Kinesisk advokat fikk betinget dom

Den kinesiske advokaten og menneskerettsaktivisten Pu Zhiqiang er dømt til tre års betinget fengsel, noe som åpner for at han kan løslates fra varetekt, melder den statlige TV-kanalen CCTV. Pu har sittet i varetekt siden mai i fjor, tiltalt for å ha oppfordret til etnisk hat og å provosere fram uro. Han risikerte åtte års fengselsstraff, men slapp altså unna med en betinget dom. Vestlige menneskerettsorganisasjoner har kalt rettssaken mot Pu den mest alvorlige inngripenen mot menneskerettigheter i Kina på to tiår.

Les også: Kinas nettbrukere lurte sensuren

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger