Dette skjedde i natt

Stormen "Gorm" herjet i Sverige og Danmark, Obama mintes terrorofrene i Paris og 680 000 gikk i klimademonstrasjon verden over.

Dette skjedde i natt 30. november
Foto: Scanpix

Storm stengte broer

Stormen "Gorm" herjet i både Danmark og Sverige i går kveld. Med en vindstyrke på opp mot 40 meter i sekundet skapte den trøbbel særlig sør i Sverige. Broer ble stengt, tog innstilt og fly kansellert. Ifølge Aftonbladet mistet 50.000 svensker strømmen. Det er ikke meldt om personskader i noen av de to landene.

Obama mintes terrorofre

USAs president Barack Obama ankom Paris for å delta på klimatoppmøtet som begynner i dag. Sammen med Frankrikes president Francois Hollande tok han turen til konserthallen Bataclan, der flest mennesker ble drept i angrepet mot Paris for drøye to uker siden. De to statslederne la ned blomster til minne for ofrene utenfor konserthallen. Statsminister Erna Solberg skulle gjøre det samme ved Place de la Republique, men måtte avlyse besøket grunnet voldsomme demonstrasjoner i forkant av klimatoppmøtet.

Verdens største klimamarkering

Over 680.000 mennesker deltok på klimademonstrasjoner verden over i løpet av helgen. Det gjør det til den største klimamarkeringen noen gang, ifølge arrangørene. Demonstrantenes budskap til politikerne før klimatoppmøtet i Paris er at «det ikke er noen planet B». I alt ble det holdt 2.000 arrangementer i byer verden rundt, deriblant London, São Paulo, New York, Sydney, og Oslo.