NRK Meny
Normal

Dette er ofrene etter Charleston-massakren

Myndighetene i Charleston har nå frigitt navnene på de ni ofrene etter kirkemassakren i byen.

En politibetjent foran blomster som er lagt ned foran Emanuel AME Church etter at ni ble skutt.

MINNES: En politibetjent foran blomstene som er lagt ned ved kirken Emanuel AME Church for å minnes de ni drepte.

Foto: JOE RAEDLE / Afp

Dylann Roof (21) ble torsdag pågrepet, mistenkt for massakren i en afroamerikansk kirke i Charleston i South Carolina.

Åtte personer ble skutt og drept inne i kirken, mens én døde på sykehus. Ytterligere én person ble såret og er på sykehus. To andre som var til stede, overlevde angrepet.

To dager etter hendelsen offentliggjør nå myndighetene i Charleston identiteten på de ni ofrene:

Clementa Pinckney

41 år gamle Clementa Pinckney var pastor i kirken massakren skjedde i, «Emanuel African metodist episcopal», og senator i South Carolina, skriver avisen the Telegraph. Pinckney ble pastor i en alder av 18 år og ble valgt inn i Representantenes hus i South Carolina da han var 23 år. 27 år gammel ble han valgt inn i senatet i delstaten.

Rev. Clementa Pinckney
Foto: RANDALL HILL / Reuters

Sharonda Coleman-Singleton

45-åringen hadde tre barn og var kortdistansetrener på Goose Creek High School og logoped. Til avisen Berkeley Independent blir hun beskrevet som en åpenhjertet og glad person.

– Hun var en av de beste baseball-fansene du kunne ha med på laget. Hun elsket alle og var alltid positiv til alt, sier kollegaen hennes, som var baseballtrener ved skolen, Chris Pond.

Laster Twitter-innhold

Cynthia Hurd

54 år gamle Hurd jobbet for det offentlige biblioteket i Charleston, og hadde ansvaret for det lokale biblioteket John L. Dart. For å minnes Hurd stengte biblioteket alle sine 16 avdelinger torsdag. På Facebook-siden til Charlestons offentlige bibliotek beskrives hun som en som viet livet sitt til å hjelpe andre.

Cynthia Hurd
Foto: Adam Ferrell / Ap

Tywanza Sanders

26 år gamle Sanders ble uteksaminert fra Allen University i 2014. 26-åringen blir beskrevet som en «en student som var engasjert i utdanningen sin» av en i ledelsen ved universitetet, skriver nettstedet Mashable.

Laster Twitter-innhold

Myra Thompson

59 år gamle Myra Thompson var pastor. Hun var også gift med sognepresten i kirken «Holy Trinity REC» i Charleston.

Laster Twitter-innhold

Ethel Lance

70 år gamle Ethel Lance var pensjonert, men jobbet nylig som vaktmester i en kirke. Lance, som også var bestemor, blir beskrevet som en «hardtarbeidende bestemor» av barnebarnet Jon Quil Lance, skriver avisen Post and Courier.

Laster Twitter-innhold

Susie Jackson

87 år gamle Susie Jackson har vært kirkemedlem i lang tid, ifølge Post and Courier. Hun skal også være i slekt med Ethel Lance.

Laster Twitter-innhold

Daniel Simmons

74 år gamle Daniel Simmons var pastor. Han var den eneste av ofrene som ikke døde under skytingen i kirken. Simmons døde på sykehuset.

Laster Twitter-innhold

DePayne Middleton Doctor

49 år gamle Depayne Middleton Doctor jobbet tidligere ved handelsdepartementet og var også direktør for et stipendprogram for samfunnsutvikling fram til 2005. Hun begynte i fjor å jobbe for Southern Wesleyan University. Doctor hadde fire barn og sang i kirkekoret.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger