Dette er Lars Peder Brekk

Lars Peder Brekk (Sp) blir ny landbruksminister. I ettermiddag kommer han ut på Slottsplassen sammen med statsminister Jens Stoltenberg.

Lars Peder Brekk
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Lars Peder Brekk har faktisk sittet i en regjering allerede. Han var fiskeriminister i Bondevik-regjeringen fra 21.01.2000 til 17.03.2000.

Kanskje får han en lengre periode denne gangen.

Som politikere flest har han hatt og har en mengde verv. Han har også hatt noen interessante uttalelser som er verdt å merke seg de siste årene.

Ulv
Foto: Løchen, Per / SCANPIX

Ulv

Brekk har vært svært tydelig på at Norge skal bli et ulvefritt land når Sp får makt og myndighet. Han har kalt ulven et skadedyr som må fjernes fra norsk natur.

- Vi ønsker å beholde Norge ulvefritt. Ulven er et skadedyr og bør tas ut.

Brekk til NRK i 2005

Kakseskatt

I 2005 blandet han seg inn i budsjettforhandlingene da han ville opprettholde ”kakseskatten”.

Brekk ønsket å beholde en ekstra skatt på svært høye inntekter, noe som førte til forvirring og skapte et inntrykk av at han ledet en kampanje blant stortingsrepresentantene for å få stanset regjeringens forslag om å fjerne denne skatten.

Etterpå ble

Odd Roger Enoksen

Odd Roger Enoksen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

det hevdet at det hele berodde på en misforståelse og at han egentlig bare hadde tenkt høyt.

– Vi mener denne skatten bør beholdes. Hvis den blir fjernet, vil det stimulere bedriftene til å gi høyere lønninger til ledere. Skatten har vært et signal til bedriftene om å vise måtehold, sa Brekk til NTB i november 2005.

Vraket i 1997

Brekk tapte kampen om nestlederjobben i 1997 etter det flere betegnet som en et kupp og et uverdig spill. Odd Roger Enoksen vant kampen og Brekk var svært skuffet.

- Jeg er veldig skuffet, men ikke bitter. Det er et paradoks at jeg som har jobbet lojalt for partiets linje, er den som vrakes. Nestlederstriden ble en kamp med vikarierende motive.

til Dagbladet i 1997

Eier barnehage

Senterpartiet er med i en regjering som har full barnehagedekning som fanesak, og da kan det være verdt å vite at Brekk selv har eierinteresser i en privat barnehage, nemlig Trio Barnehager AS.

Facebook

Facebook
Foto: PAUL SAKUMA / AP

Brekk har sin egen Facebook-side, men man kan ikke se profilen hans uten å være en venn. Derimot kan man se alle hans 82 venner. Der finner man en del politikerkollegaer, særlig fra Nord-Trøndelag, men det er få kontroversielle bekjentskaper som media kan trekke fram.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger