NRK Meny
Normal

Foreslo å kaste DNB-styrelederen: Fikk én prosents oppslutning

BJØRVIKA (NRK): Styreleder Anne Carine Tanum ber Rune Bjerke følge opp fire konkrete punkter etter panama-avsløringene. Samtidig ble hun gjenvalgt som styreleder i DNB.

Rune Bjerke og Anne Carine Tanum

SNAKKET TIL AKSJONÆRENE: Rune Bjerke og Anne Carine Tanum på DNBs generalforsamling.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

DNB-styret jobber nå med å svare på en rekke spørsmål fra næringsminister Monika Mæland, etter at statsråden ikke var fornøyd med den første redegjørelsen til selskapet. Hele saken startet med avsløringene til Aftenposten om at DNB har lagt til rette for norske kunder i såkalte postkasseselskaper i skatteparadiset Seychellene.

– Det er ingen tvil om at denne saken har skadet tilliten til DNB, sa styreleder Anne Carine Tanum under selskapets generalforsamling tirsdag.

Fire konkrete punkter

Tanum fortalte at DNB sender svarene til næringsministeren når de svarene klare, og snakket om grepene styret nå har tatt. Hun hadde også noen konkrete punkter som hun vil at konsernsjef Rune Bjerke skal ta grep om.

  • Organiseringen av virksomheten i DNB Luxembourg, spesielt «privat bank»-tjenestene
  • Vurdere produktene og tjeneste til DNB med tanke på omdømme
  • Vurdere prinsippene for kontroll og styring
  • Vurdere internrevisjonens kompetanse og ressurser.

Aksjonær Odd Dag Bjørndal, som innehar én aksje, foreslo å kaste styreleder Tanum, men forslaget fikk kun én prosents oppslutning og ble nedstemt av generalforsamlingen. DNB-styret, med styreleder Tanum, blir dermed sittende i inntil to år. I avstemningen tilsvarer én aksje én stemme.

– Ingen syndebukker

Hele 191 aksjonærer møtte opp på DNBs generalforsamling og flere tok opp panamaavsløringene fra talerstolen.

– Vi forventer mer som aksjonærer, både med tanke på redegjørelsen og det vi har hørt her. Men vi merker oss at banken tar saken på alvor, sa Nils Bastiansen fra Folketrygdfondet, som er tredje største aksjonær i DNB.

Konsernsjef Rune Bjerke og styreleder Anne Karine Tanum gjentok det de har sagt de siste ukene, at saken er uheldig for DNB, at det aldri skulle skjedd og at de nå går nøye gjennom saken for å lære av den.

– Vi jobber intenst for å rette opp tillitten, sier Rune Bjerke

– Det er ingen syndebukker her og vi skal ikke lete etter noen å henge bjella på. Vi vil finne ut hva som skjedde og lære av det.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget har også meldt seg på i DNB-saken på grunn av Statens eierskap. De har bedt om svar fra næringsminister Mæland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger