Dette er en av de farligste veiene i landet

Siden 2000 har det vært åtte dødsulykker på fylkesvei 170 i Akershus mellom Fetsund og Sørum. Strekningen blir kalt «Dødsmila».

Fylkesveg 170 i Akershus mellom Fetsund og Sørum blir kalt Dødsmila. 
Siden 2000 har det vært åtte dødsulykker på strekninga. Totalt 11 personer har omkommet.
I tillegg har mange blitt skadde i trafikken her.

VIDEO: Fylkesvei 170 i Akershus mellom Fetsund og Sørum blir kalt «Dødsmila».

Totalt har elleve personar omkommet, og mange har blitt skadet i trafikken på «Dødsmila».

Folk som bor i området har sett mye uvettig kjøring, forteller Hannah Emilie Nysveen.

– Jeg opplever ofte at det er folk som kjører veldig fort der, og kjører forbi når man helst ikke bør gjøre det. Det er ikke trygt der, synes jeg.

Det er foreslått å sette opp målere av snittfart på «Dødsmila». Dette finnes allerede 23 andre steder i landet, og en evaluering viser at slike fotobokser halverer antall omkomne og skadde.

I Fetsund er folk positive til å få på plass målinger av snittfart.

– Jeg støtter den ideen. Jeg tror det hadde hjulpet ved at folk hadde kjørt penere, og ikke så fort. Bare det vil jo hjelpe til med at det ikke blir så mange ulykker, sier Nysveen.

Erik Fjuk forteller at han unngår strekningen hvis han kan.

– Hvis jeg har vært hjemme og skal inn til Lillestrøm på kveldstid for eksempel, da kjører jeg nesten ikke der. Da velger jeg heller den andre veien. Jeg er nesten redd, sier han.

Laster kart, vennligst vent...

– Setter populisme foran liv og helse

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har sagt nei til flere fartsmålere.

– Jeg tror det går på populisme. Han setter populisme foran liv og helse, og det synes jeg er helt uansvarlig av en minister når vi ser hvor effektivt det er, sier stortingsrepresentant Kjell-Idar Juvik (Ap).

Arbeidarpartiet har lite til overs for regjeringens argument mot gjennomsnittsmålinger – hensyn til personvernet.

– Det synes jeg også lite om. Datatilsynet har jo uttalt seg og sagt det ikke er noe problem, det blir slettet med en gang hvis du holder fartsgrensa, sier Juvik.

Solvik-Olsen sier til NRK at det finnes bedre trafikksikkerhetstiltak enn flere fotobokser som måler gjennomsnittshastighet, og mener nedgangen i antall trafikkdødsfall underbygger dette.

– Å late som om dette ene tiltaket er forskjellen på god og dårlig trafikksikkerhet er en avsporing av debatten, sier han.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger