Dette er de siktede etter Fredensborg-drapet

Fire menn og en kvinne er siktet etter drapet på Fredensborg i Oslo i går natt.

Dagsrevyens sak om drapssaken på Fredensborg

To nordmenn og to svensker er siktet i forbindelse med drapet av en kvinne.

De fem siktede er:

  • Norsk mann på 25 år
  • Svensk mann på 26 år
  • Norsk mann på 20 år
  • Svensk mann på 28 år
  • Norsk kvinne på 18 år (ikke siktet for drap eller medvirkning til drap)

De to første ble pågrepet kort tid etter at politiet ankom leiligheten der drapet skal ha skjedd. Etter det NRK erfarer ble 25-åringen pågrepet rett utenfor åstedet. Mannen er tidligere kjent av politiet for mindre forhold.

Politihund markerte

Den svenske 26-åringen ble pågrepet i området av en hundepatrulje. Etter det NRK kjenner til skal hunden ha markert på mannen.

Mannen skal ifølge sin forsvarer ha flyttet til Norge i fjor høst og skal ikke tidligere ha vært i kontakt med norsk politi.

25- og 26-åringen ble avhørt tirsdag formiddag.

På en pressekonferanse politiet holdt tirsdag ettermiddag kom det fram at to nye personer hadde blitt pågrepet som følge av drapsetterforskningen.

Dette var den 20 år gamle nordmannen og en svensk statsborger på 28 år. En av disse ble avhørt tirsdag kveld. Den andre skal avhøres onsdag.

- Jeg er på vei til å bistå min klient i et avhør som skal starte nå. Det er uklart om han erkjenner straffskyld, opplyser den svenske 28-åringens forsvarer til NRK

Skjulte mistenkt

I tillegg til de fire som er siktet for drap eller medvirkning til drap, er en norsk kvinne på 18 år siktet for å ha bistått en av de drapssiktede med å gjemme seg. Dette ble kjent rett før klokken 21 tirsdag kveld.

– Kvinnen er siktet for såkalt etterfølgende bistand, og er altså ikke siktet for selve drapet, opplyser politioverbetjent Grete Lien Metlid til NRK.

Blomster på åstedet

Noen har lagt blomster på åstedet.

Foto: Olav Rønneberg / NRK

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger