Dette dytter menn opp i rumpa

Menn som vandrer nakne rundt i hjemmet og faller på gjenstander, som så havner i endetarmen, er slettes ikke uvanlig. Det er et helgefenomen.

Det er ikke uvanlig at gjenstander havner på feil sted

Illustrasjonsfoto: Det er ikke uvanlig at gjenstander havner på feil sted.

Foto: Vegard Grøtt og F. Kesselring, NobbiP, Surachit, Rasbak (Wikimedia Commons) / NTB Scanpix

Historien om en uheldig prest fra England har spredd seg som ild i tørt gress på sosiale medier denne uka. Mannen dukket opp på legevakta og fortalte at han hadde vært så uheldig å falle på en potet.

Han hadde naken forsøkt å henge opp nye gardiner på kjøkkenet, men datt ned på kjøkkenbenken og fikk en potet opp i rumpa, skrev Dagbladet.

Men dette er ingen unik historie, viser det seg når NRK Ukeslutt tar turen til skadelegevakta i Oslo.

Frukt og lyspærer

– Det går mye i frukt og grønt. Og så er det en del lyspærer og flasker. Det vil vi absolutt ikke anbefale. Lyspærene kan knuse, og de er vanskelig å få ut hele, sier seksjonsoverlege Knut Melhus ved skadelegevakta i Oslo.

Ifølge han er dette noe som skjer menn, og bare menn, som vandrer nakne rundt hjemme mens de foretar seg hverdagslige sysler. Dette er også spesielt utbredt at disse ulykkene skjer i helgene.

– Det første jeg husker var en diplomat, korrekt antrukket med dress og slips. Han hadde en liten sjampoflaske, en slik som man får på hotell, i endetarmen. Han forklarte meg at han hadde vært i dusjen, og så skulle han sette seg ned på en benk. Da hadde flasken forsvunnet inn i halepartiet på han.

Kategoriseres som fallulykke

– Det er ikke helt uvanlig med akkurat disse små sjampoflaskene. De har en lei tendens til å havne på akkurat dette stedet. Og de er vanskelige å få ut, for de havner alltid med denne korken opp. Det er en butt ende som er vanskelig å få tak på med tang, sier han.

– Hvordan kategoriserer du dette i journalene?

– Vi driver skaderegistrering, men vi har ingen egen kategori for akkurat dette. Vi stoler på pasienten, og registerer det som en fallulykke innendørs.

Sexpirator Cecilie Kjensli har ikke tro på at den mye omtalte potetpresten ble utsatt for en fallulykke.

Cecilie Kjensli

Sexpirator Cecilie Kjensli anbefaler å droppe kjøleskapet og heller lete i kjøkkenutstyrskoffen.

Foto: PAUL WEAVER

– Han har kanskje funnet en søt liten mandelpotet, og så dytter han den oppi, og så svosj, så forsvinner den, sier hun.

– Viktig med en stopper

Sexpiratoren ville heller lett andre steder enn i grønnssakshylla når lystene tar overhånd.

– Jeg ville droppet hele kjøleskapet og gått over til kjøkkenskuffen for å se hva man kan finne av utstyr der. Og da har man straks litt mer å velge imellom. For eksempel håndtaket på hvitløkspressen. Eller kanskje en kjøkkensleiv, sier hun.

– Det viktigste er at du har en stopper. En slags kork eller en fangreim, en nødbrems, det må man ha, sier hun.

Hun legger til at det finnes et stort utvalg av spesialdesignede leketøy på nettet.

Om det likevel går galt, finner alltid legevakten en løsning for å få ut gjenstandene.

– Det er en krevende oppgave mange ganger. Det er ofte glatte gjenstander det er snakk om. Når det gjelder å få ut en potet, så er det faktisk en korketrekker som er det beste. Vi skur den inn og drar den ut med poteten på, sier Knut Melhus.

Hør reportasjen fra Ukeslutt her.

SISTE NYTT

Siste meldinger