Det blir ikke NRK-streik

Arbeidstakerorganisasjonen LO Stat og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter er kommet til enighet rundt sju timer på overtid.

TV

IKKE SORTE SKJERMER: Det blir ingen NRK-streik.

Foto: Colourbox

Anne-Kari Bratten

Direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

Foto: Espen Aarsvold / NRK

Det opplyser Rikmeklingsmannen til NRK.

Partene har sittet hos Riksmekleren siden meklingsfristen gikk ut ved midnatt. Det var varslet at 781 ansatte i NRK kunne bli tatt ut i streik fra klokken 8 tirsdag morgen.

– Det har vært en krevende mekling. Jeg er tilfreds med at vi har funnet en løsning slik at vi unngikk en konflikt som kunne ha rammet NRKs tilbud til befolkningen, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

Spekter og NRK har vedtatt forslaget. Arbeidstakerorganisasjonen LO har uravstemning med frist 1. juli.

728 av de 781 NRK-ansatte som har vært omfattet av oppgjøret, er tilknyttet Norsk Tjenestemannslag (NTL). De øvrige 53 er medlemmer tilknyttet Musikernes fellesorganisasjon (MFO). NTL-medlemmene fordeler seg på alle typer stillingsgrupper i NRK. MFO-medlemmene er tilknyttet Kringkastingsorkesteret.

Kravene

NTLs hovedkrav i årets oppgjør har vært et bedre oppgjør for lavtlønte, mer forutsigbar arbeidstid og bedre kompensasjon for ulempe.

– Det er veldig stor belastning på en del av dem som jobber innenfor produksjon. Våre medlemmer ønsker mer forutsigbarhet og bedre kompensasjon for ulempe, sa Lise Olsen, forhandlingsleder i LO Stat, sist uke.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger