Designpris til eplegründere

De har gjort nedfallsfrukt til gründersuksess. Nå får Epleslang og designbyrået Dinamo hederspris for eplemostemballasje.

Epleslang designpris
Foto: Jo Michael

I kveld mottok Runa Klock, Stina Melkstavik og Anne Dubrau fra Epleslang sammen med Dinamo den høythengende designprisen på Designdagen på Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) i Oslo.

Hedersprisen for god design er Norges fremste utmerkelse som gis til både bedrifter og designere for nytenkende designprosjekter.

Epleslang vant hedersprisen i konkurranse mot Jøtul, NRK og Oslo universitetssykehus.

Historie på flaske

Epleslang ansetter mennesker med fysiske, sosiale eller psykiske utfordringer, og lager kortreist eplemost.


Emballasjen som nå har blitt prisbelønt, består av et enkelt ark med illustrasjon av Peter-John de Villiers fra byHands.

Innsiden av arket på flasken fungerer som en veggavis med fortellinger om fellesskap, økologi, giverglede, arbeidsglede og god smak. Designjuryen falt for historiefortellingen til Epleslang og Dinamo: «Det er fantastisk å se hvordan ett enkelt ark med invitasjon til eplegivere utgjør kjernen i kommunikasjonen. En slik emballasjebruk kommuniserer godt budskapet om å sløse mindre og bruke nedfallsfrukten. Budskap, formspråk og navnevalg fremstår som autentisk og ekte», står det i juryens kjennelse.

– En verdig vinner

Prosjektleder Thea Mehl i Norsk design- og arkitektursenter mener Epleslang er en verdig og spennende vinner.

– Dette er et strålende bevis på verdiene som profesjonell designbistand kan tilføre gründerprosjekter. Designerne har laget en viktig og enkel emballasje som på en liten flate forteller historien og bidrar til å holde prosjektet i live gjennom konstant rekruttering, sier Mehl.

I tillegg til hedersprisen delte Norsk design-og arkitektursenter i kveld ut merket for god design til 43 mottakere, deriblant Paleet, Kaffehuset Friele, NRK og Gjensidige.

Designerne har laget en viktig og enkel emballasje som på en liten flate forteller historien (...)

Prosjektleder Thea Mehl, Norsk design- og arkitektursenter

I år er det 50 år siden Merket for god design først ble delt ut og første gang av Norsk design- og arkitektursenter, etter sammenslåingen av Norsk Designråd og Norsk Form til Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) i mai 2014.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger