Derfor viser NRK Breivik-bildene

– Det er vondt å se bildene av Anders Behring Breivik, men ikke dermed feil å publisere dem. Det er en dokumentasjon av pågripelsen av Norgeshistoriens verste massedrapsmann, sier NRKs programdirektør.

Video Derfor publiserer NRK Breivik-bildene

NETT-TV: NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk sier NRK har vært i kontakt med bistandsadvokater og andre i forkant av publiseringen av bildene av Anders Behring Breivik.

– Nyheter og journalistikk er å dokumentere hendelser. Jeg kan ikke tenke meg noen annen sak der vi ville latt være å publiserer et bilde, som i seg selv ikke er støtende, av en pågrepet gjerningsmann, sier Kalbakk.

LES: Her er Breivik pågrepet på Utøya

– Kontakt med bistandsadvokater

Han sier bildene og detaljene fra første avhørene av Anders Behring Breivik som i dag publiseres på NRK.no og i Dagsrevyen er riktig å bringe for å vise dokumentasjonen av pågripelsen og fordi dette bidrar til å kaste lys over terrorhandlingene.

– Vi er klar over at det kan oppleves sterkt for mange, og vi har derfor vært i kontakt med bistandsadvokater og andre i forkant av publiseringen. Dette er også grunnen til at vi ikke bruker bildet fra Utøya i full størrelse på NRK. nos forside og i Dagsrevyens hovedsaker.

Mette Yvonne Larsen

Bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen er kritisk til medias publisering av Breivik-bilder.

Foto: NRK

– Ingen ønsker å se ham

Bistandsadvokat for mange av de etterlatte etter drapene på Utøya, Mette Yvonne Larsen er kritisk til at bildene av Breivik vises i media.

– Ingen ønsker å se Breivik mer enn høyst nødvending. Det er klart at bilder rett etter pågripelsen er en belastning for folk å se, for da er det nettopp noen ungdommer som har sett ham gå løs rundt på Utøya.

Hun mener at en dokumentasjon av denne ekstreme voldshandlingen ikke skal finne sted i media, men i retten.

– Dokumentasjon av en voldshandling og en drapssak foregår ikke på den måten at det slippes ut i media. Det foregår ved at man går gjennom det med sine bistandsadvokater og så kommer det frem i hovedforhandlingene i retten. '

LES OGSÅ: BBC-journalist møter kald skulder hos Oslo-politiet

LES OGSÅ: Breivik sier ja til fotografering i retten

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger