Derfor har ikke Moe kontakta Navarsete om den grove meldinga

Ola Borten Moe sier han ikke har oppfatta noe ønske fra Liv Signe Navarsete om kontakt om hyttetur-saken. Han mener hun har bidratt til «grove beskyldninger mot oss alle sammen».

Stortingsgruppa til Senterpartiet

MØTTES PÅ LANDSSTYREMØTE: – Vi spiste middag på samme bord og snakket om hva som skjedde på hjemmebane med gårder og olje, sier Ola Borten Moe om sist gang han traff Liv Signe Navarsete, en uke før hyttetur-saken ble kjent i offentligheten.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I NRK-programmet «Torp» onsdag kveld snakka tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete ut om hyttetur-saken og maktkampen i Senterpartiet.

På spørsmål fra programleder Ole Torp svarte hun at bare én av de ti som var på hytteturen der den grove meldinga ble sendt, har kontakta henne etter at saken dukka opp i nyhetsbildet.

– Jeg har ikke blitt kontakta av noen fra hytteturen, foruten mobilens eier, sa hun.

Navarsete har gjort det klart at hun ikke tror eieren av mobilen, tidligere Sp-statssekretær Morten Søberg, sendte den grove meldinga i 2016. Søberg har sagt at «det eneste jeg vet, er at jeg ikke vet hvem som kan ha sendt meldinga».

Ser hele intervjuet med Liv Signe Navarsete i «Torp».

Kontakt via generalsekretæren

NRK har prøvd å nå de ni andre involverte mennene med spørsmål om hvorfor de har valgt å ikke kontakte Navarsete. Flere vil ikke kommentere saken. Én sier at han gjorde et forsøk på å kontakte henne.

Sp-nestleder Ola Borten Moe, som har tatt en pause fra vervet, sier at han hadde «et hyggelig møte» med Navarsete på partiets landsstyremøte før saken ble kjent.

– Vi hadde en lang samtale om et sjefskurs på Forsvarets høgskole som vi begge har vært på. Vi spiste middag på samme bord og snakket om hva som skjedde på hjemmebane med gårder og olje, sier Moe.

Han legger til at all kommunikasjon har gått via generalsekretæren i Sp «etter at hun (Navarsete red.anm.) gikk ut i Nationen uka etter».

Hvorfor valgte du å ta all kontakt via generalsekretæren?

– Det er han som har saken. Det er videre vanskelig å ikke ha fått med seg hva jeg mener om meldinga, og at den har vært vanskelig for Navarsete, sier Moe.

Senterpartiet

Sp-nestleder på pause, Ola Borten Moe, og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på partiets landsmøte i Oslo tidligere i år.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Moe: – Grove beskyldninger mot oss

Han har tidligere sagt til NRK at han mener meldinga er dypt beklagelig.

– Så hører det også med til historien at det fulgte grove beskyldninger mot oss alle sammen når saken ble offentliggjort fra henne. I tillegg til at det var vanskelig for henne. Jeg oppfattet det ikke som et ønske om kontakt, sier han.

Ola Borten Moe åpner samtidig for et møte med Liv Signe Navarsete.

– Jeg tar gjerne et møte med Liv Signe, om hun ønsker det, for å snakke om dette, sier han.

Navarsete: – Registrerer at han ikke nevnte meg

De to har i flere omganger vært i åpen konflikt. Moe har blant annet kritisert Navarsetes lederstil, den gang hun var partileder.

NRK har forelagt Moes kommentarer til Navarsete. Hun svarer at de hilste på hverandre på landsstyremøtet og snakka om sjefskurset de begge har vært på, men at de ikke snakka om meldinga. Utover det ønsker hun ikke å kommentere hans uttalelser.

I onsdagens «Torp» viser programlederen til et sitat fra Moe om at dette er «en helt uhåndterlig situasjon, som rammer meg, alle involverte og partiet». Torp spør Navarsete om de to er enige om denne beskrivelsen.

– Ja. Det er vi. Jeg registrerer at han ikke nevnte meg, da, men det var greit det, sier hun.

– Ikke bare for min egen del, men for alle jenters del, sa Liv Signe Navarsete i Torp.

Gram: – Sendte melding til Liv Signe

Bjørn Arild Gram, ordfører i Steinkjer kommune i Trøndelag, var også med på den mye omtalte hytteturen i 2016. Han skriver i en SMS til NRK at han har forsøkt å kontakte Navarsete – uten å få svar.

Bjørn Arild Gram

Bjørn Arild Gram, ordfører i Steinkjer kommune i Trøndelag.

Foto: TARIQ ALISUBH / NRK

«Kort tid etter at saken kom opp nå i april, sendte jeg en melding til Liv-Signe med ønske/tilbud om en samtale om saken. Den har jeg ikke fått svar på», skriver Gram.

Navarsete sier at hun ikke kan se at hun har mottatt noen melding fra Gram. Hun ønsker ikke å svare på flere spørsmål om saken.

Gram sier følgende om meldinga han sendte:

«Om dette er feil/byttet nummer vet jeg ikke. Jeg sendte i hvertfall en melding, i beste mening.»

Vigdenes: Viser til tidligere uttalelser

En annen hyttetur-deltaker, Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes, vil ikke svare på spørsmål om saken. Han gir følgende kommentar per SMS, uten å ville utdype ytterligere:

«Jeg viser til de uttalelser jeg tidligere har gitt om denne saken i flere medier. Svaret på ditt spørsmål følger naturlig av disse».

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger