Normal

– Han spurte om noen hadde dødd

Forsvarer Harald Stabell og politiet snakket i dag med den siktede 21-åringen etter drapet i Pilestredet. – Han spurte om noen hadde dødd, sier Stabell.

Harald Stabell

Harald Stabell informerte mandag sin klient om at han var siktet.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Natt til søndag 30. oktober ble en 22 år gammel mann knivdrept i Pilestredet på Bislett i Oslo. En 21-år gammel kamerat er siktet for drapet, i tillegg til drapsforsøk på en annen 22-åring.

Andreas Nilstad

Drept: Andreas Nilstad (22)

Den siktede har frem til i dag vært for skadd til å forklare seg for politiet, men snakket mandag med politi og forsvarer for første gang, fra sykesengen.

– Han spurte om noen hadde dødd. Det måtte jeg bekrefte. Han ble helt fortvilet når han fikk høre at en person var død, og at én var alvorlig skadd, sier advokat Harald Stabell til NRK.no etter møtet med sin klient.

21-åringen ble siktet for drap og drapsforsøk etter å ha blitt pågrepet i bakgården til bygården på Bislett forrige helg. Onsdag i forrige uke ble han varetektsfengslet, uten å ha avgitt forklaring til politiet eller snakket med sin advokat.

Husker lite

Først i dag ble han informert om siktelsen. Stabell snakket med sin klient et kvarters tid, før den siktede avga forklaring med politiet til stede.

– Jeg måtte gjøre han kjent med konsekvensen av den tragiske natten, og at han var siktet. Foreldrene har snakket med ham, men de har ikke informert om det. Det var første gang han ble gjort oppmerksom på at han var siktet, sier Stabell.

Video 5bfa95e2-aa2f-41ea-bd38-62bd1434805f.jpg

Se hele intervjuet med advokat Harald Stabell.

Han sier at 21-åringen husker lite av det som skjedde den tragiske natten på Bislett.

– Han kan ikke si så mye om hendelsen. Han fortalte kort om det han husket, men det ble ikke mange setningene. Jeg ønsker heller ikke å gå nærmere inn på hva han forklarte, sier Stabell.

– Det var veldig spesielt å måtte konfrontere han med det som skjedde. Det var tungt, sier Stabell.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Blomster og lys ved åstedet hvor en 22 år gammel mann ble drept

Blomster og lys utenfor bygården der en 22 år gammel mann ble drept.

Foto: Kristine Hirsti / NRK

Anker varetekt

Stabell sier han har fått fullmakt til anke varetektskjennelsen.

– Vi kommer til å anke, på bakgrunn av at han ikke har fått forklare seg. Vi ønsker nå at lagmannsretten tar stilling til dette, sier Stabell.

Den siktede 21-åringen har døgnkontinuerlig vakthold på sykehuset. Stabell sier at han er på bedringens vei, fysisk, etter å vært hardt skadd.

– Han har synlige skader, på håndleddet og på halsen. Han er klar i talen, og svarer adekvat, men er sliten. Men legene er glad for at han er på bedringens vei, sier Stabell, som sier at den siktede har vært koblet til og fra en pustemaskin.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Drap i Pilestredet på Bislett i Oslo

Den siktede 21-åringen fraktes vekk i ambulanse fra bygården på Bislett.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen / NRK

Avhørt

21-åringen ble også avhørt av politiet, men politiadvokat Hafsmoe kan foreløpig ikke si hva som kom frem i møtet.

– Han har vært koblet til og fra en pustemaskin, men var først i dag i stand til å gå igjennom et kort avhør. Vi er blitt enige med hans forsvarer, advokat Harald Stabell, om ikke å si noe om hva han forklarte, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe til NTB.

Stabell sier til NRK.no at 21-åringen foreløpig ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

– Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Utover dette ønsker jeg ikke å si noe nærmere om hva som ble diskutert, annet enn at han er fortvilet over budskapet, sier Stabell.

Fortsatt alvorlig for 22-åring

Den 22 år gamle mannen som ligger livstruende skadd på Oslo universitetssykehus Ullevål etter den tragiske natten i Pilestredet, har ennå ikke vært i stand til å komme med sin forklaring om hva som skjedde i leiligheten i Pilestredet i Oslo natt til søndag 30. november.

Det er hovedgrunnen til at verken påtalemyndighet eller forsvarer vil uttale seg om hva 21-åringen, som er siktet for forsettlig drap, har forklart.

Onsdag i forrige uke ble han varetektsfengslet for to uker, slik at neste fengslingsmøte er onsdag 16. november.

– Siktede var ikke i stand til å møte på det første fengslingsmøtet. Det er fortsatt usikkert om han er i stand til å bli kjørt ned til Oslo tingrett i en politibil, sier Hafsmoe.

Politiet ønsker å foreta et mer inngående avhør av den siktede 21-åringen i løpet av uken.

Bislett-drap

Bygården var preget av mye blod da politiet kom til stedet. Noen hadde skrevet 'Gud' med blod på den ene veggen i oppgangen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger