NRK Meny
Normal

Den nye Nav-sjefen: – Jeg skal gjøre mitt beste

Politi og driftsøkonom blir ny direktør i Nav. Arbeidsministeren har bedt Kjersti Monland (54) fungere inntil ny direktør blir ansatt.

Kjersti Monland

NY SJEF: Utdannet politi og driftsøkonom, og nå ny Nav-direktør. Kjersti Monland er konstituert i stillingen etter Joakim Lystad.

Foto: NRK

Monland er direktør for Ytelsesavdelingen i Nav, men har vært konstituert IKT-direktør siden 31. oktober 2014.

– Jeg har bedt Kjersti Monland om å fungere som arbeids- og velferdsdirektør. Vi starter nå prosessen med å få en ny leder på plass så snart det lar seg gjøre, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

– I mellomtiden er jeg overbevist om at Monland vil sikre god framdrift i de store og viktige oppgavene som Nav har. Kjersti er en dyktig og erfaren leder, som har god kjennskap til Nav og etatens utviklingsbehov, sier han.

– Skal gjøre mitt beste

Monland har arbeidet i Nav siden 2006 og har hatt en rekke lederstillinger i etaten.

Joakim Lystad

SPARKET: Joakim Lystad har mistet jobben som Nav-direktør.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Hun er utdannet politi og har også tilleggsutdanning som driftsøkonom og innen markedsføring.

Før hun begynte i Nav hadde hun en rekke lederstillinger i ulike finansinstitusjoner. Kjersti bor på Tangen, er gift og har to voksne barn.

– Dette er en oppgave jeg går til med stor ydmykhet. Våre brukere har store forventninger til oss, samtidig som våre ansatte skal ha gode arbeidsplasser, sier Monland.

– Dette er et krevende samfunnsoppdrag som jeg skal gjøre mitt beste for å bidra til at vi lykkes med å oppfylle. Sammen med øvrig ledelse og medarbeidere i Nav skal vi arbeide videre med både modernisering, utvikling og bedring av brukeropplevelsen, sier Monland.

– Sjef i en krevende periode

Joakim Lystad fikk i dag sparken som Nav-direktør. Han fikk beskjeden av Eriksson allerede før påske.

– Jeg vil takke for den innsatsen Joakim har lagt ned i arbeidet med utvikling av både organisasjon og mennesker i en svært krevende periode. Under ham har vi levert viktig arbeid som kommer samfunn og brukere til gode, sier Monland.

– Nå er det viktig at vi arbeider sammen for at dette arbeidet fortsetter og fullføres. Joakim har gjort en stor innsats for åpenhet og tillit i organisasjonen. Dette har jeg satt stor pris på som direktør i toppledelsen i Nav og er noe jeg vil ta med meg inn i min fungeringsperiode, sier hun videre.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson sier de er i gang med å finne en ny direktør som kan dra Nav i en ny retning med den kraft og energi som er nødvendig for at det skal lykkes med det politiske prosjektet.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger