Hopp til innhold

Demonstrasjon utenfor NRK

Over 70 eritreere med slagord og bannere samlet seg på Marienlyst i Oslo for å demonstrere mot det de mener er NRKs feilaktig fremstilling av Eritrea.

Demonstrasjon utenfor NRK
Foto: Marit Holmquist Fenne / NRK

«Nei til selektiv dekning. Ja til rettferdig dekning». Slik hørtes slagorda utenfor radioresepsjonen på Marienlyst ut onsdag.

Demonstrantene viste til ulike reportasjer som de hevder er urettferdige og usanne.

Blant disse er Dagsrevyens reportasje fra 17. mai i fjor som fortalte om skattlegging av eritreere i Norge, og NRK.nos sak om at hundretusener av kroner ble bevilget til et omstridt ungdomsparti i Eritrea.

Utenriksredaktør i NRK, Knut Erik Holm, tok imot rundt 450 underskrifter mot det demonstrantene hevder er «uansvarlige og uetiske reportasjer».

Knut Erik Holm

Utenriksredaktør i NRK, Knut Erik Holm, møtte demonstrantene. Partene har ulikt syn på NRKs dekning.

Foto: Marit Holmquist Fenne / NRK

Motdemonstrasjon på avstand

– Jeg vil ikke gå inn i en diskusjon nå, men jeg mener at NRK har drevet en ærlig journalistikk om Eritrea, sa han til demonstrantene.

Demonstrantene utenfor Marienlyst var hovedsakelig representanter fra Eritreisk Forening, Eritreisk kvinneforening og Eritreisk ungdomsforening.

En liten gruppe dannet en motdemonstrasjon et stykke unna. Dette var grupperinger som er kritiske til det eritreiske regimet. Deres budskap var «NRK må fortsette og ikke la seg påvirke».

AKTUELT NÅ