«Skeive dager»-deltager slått i ansiktet

En mann som lørdag deltok i en parade i Oslo i regi av «Skeive dager», ble slått i ansiktet av en annen person ved Grønland torg, opplyser politiet.

Personen som ble slått, skal ha vært en mann iført hijab, et hodeplagg for muslimske kvinner.

Hendelsen skjedde i området ved Motzfeldts gate og Grønland torg, opplyser operasjonsleder Sven-Martin Ege i en pressemelding.

Politiet i Oslo ser alvorlig på hendelsen, understreker Ege.

Ønsker tips fra vitner

Politet etterforsker nå saken og ønsker kontakt med vitner eller andre som kan ha opplysninger om gjerningsmannen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.30 lørdag.

Mannen ble ikke alvorlig skadet i hendelsen, opplyser politiet. De ønsker foreløpig ikke å gå ut med mer informasjon om den fornærmede i saken.

– Uakseptabelt

Styreleder i Skeive dager, Helle Christin Nyhus, bekrefter hendelsen.

– Det stemmer at en av våre deltagere har blitt slått ned. Vi vet foreløpig ikke hva som er bakgrunnen eller motivet for hendelsen, men er glade for at politiet tar dette alvorlig og har opprettet sak, sier Nyhus til NRK.no.

Nyhus forteller at paradedeltageren var en del av «Skeiv verden»-delen av paraden.

– Dette er en gruppering for homofile minorietsnordmenn, som kommer fra kulturer der man sliter med andre typer holdninger, sier Nyhus, som ikke ønsker å gå nærmere inn på den fornærmedes bakgrunn.

– Det at en av våre deltagere blir slått ned er selvfølgelig helt uakseptabelt. Fornærmede får nå oppfølging av Skeiv verden, men jeg kan fortelle at det etter forholdene står bra til med ham, sier Nyhus.

Rekordstor parade

Årets utgave av Skeive dager skal ha slått alle tidligere rekorder når det gjelder oppmøte. Rundt 12000 deltok i opptoget, hvor Eskil Pedersen (AUF) og andre ledere for ungdomspartier gikk i front.

Det var første gang samtlige politiske ungdomsorganisasjoner samlet seg om regnbueflagget, melder NTB.

Paraden startet på Grønland, og endte i Skeive dagers festivalpark i Spikersuppa. Fjorårerets arrangement hadde ifølge Oslo-politiet rundt 6000 deltagere.

SISTE NYTT

Siste meldinger