De to terrorsiktede søstrene på 25 og 29 år fra Bærum og deres tre barn, kom til Norge fra Syria i slutten av mars.
Søstrene ble pågrepet da de ankom Norge, siktet for å ha deltatt i terrororganisasjonen IS.
Søstrene har nå sittet fire uker i varetekt og torsdag ettermiddag ble det klart at de varetektsfengsles i fire nye uker.
Politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen ba om varetekt i fire nye uker, fordi politiet mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse.
De to undergis også brev- og besøkskontroll, medieforbud og delvis isolasjon ved at de utelukkes fra samvær med hverandre i hele fengslingsperioden.
Tar avstand fra IS
Forsvarer Geir Lippestad representerer den eldste av de to søstrene.
Han sier til NRK at han vil diskutere en eventuell anke med henne fredag.
Han sier at det er viktig å være klar over at når kvinnene uttalte seg til pressen i leirene i Syria så var de bevisst på at det de sa ble lest og kontrollert av andre der.
Dette preget hva de for eksempel sa om ønske om å komme hjem til Norge, sier forsvareren.
– Det at de nå kan forklare seg uten trusler om gjengjeldelse er ifølge de to første gang. Det er de veldig glad for å gjøre. Altså fortelle sin historie uten trusler om straff og gjengjeldelse, sier Lippestad til NRK.
Hvordan stiller de seg til IS?
– De tar avstand fra terrorgruppa IS og har aldri deltatt i noen kamper eller noe som helst i forbindelse med IS, forteller forsvareren.
Ønsket fire uker
Kvinnene som var henholdsvis 16 og 19 år da de reiste til Syria, er siktet etter paragraf 136 a. i straffeloven for deltagelse i en terrorgruppe.
Politiadvokat Kathrine Tonstad i PST fortalte i forkant av fengslingsmøtene til NRK at det var viktig at søstrene ble sittende i varetekt.
Dette med tanke på fare for bevisforspillelse. De to søstrene sitter nå i varetekt og isolert fra hverandre og det er ifølge Tonstad viktig at de ikke kan kommunisere med hverandre.
– Det er heller ikke ønskelig at de kommuniserer med andre som er relevante for oss å avhøre som vitner, sier hun.
Frivillighet en del av etterforskningen
De to kvinnene har gjennom sine forsvarere kommunisert at de ble holdt i Syria under tvang og at de ikke var der frivillig. De mener derfor grunnlaget for siktelsene mot dem ikke er riktig.
– Hva sier dere til det?
– Dette med frivillighet og eventuelt tvang er et tema i etterforskningen som skal belyses nærmere. Blant annet gjennom de siktedes forklaringer og andre etterforskningsskritt, svarer Tonstad.
– Vi mener det foreligger skjellig grunn til mistanke for at de har deltatt i ISIL, fortsetter hun.