Branntilløp i danskebåten etter motoreksplosjon

Med 1400 personer om bord drev danskebåten Stena Saga i Oslofjorden en periode lørdag etter en eksplosjon i maskinrommet som førte til branntilløp.

STENA

TRØBBEL: Stena Lines danskebåt sto på tvers i Drøbaksundet etter å ha fått motortrøbbel.

Foto: Yvonne Svae-Grotli

Skipet var på vei inn til Oslo fra danske Fredrikshavn, da det smalt i hovedmaskinrommet ved 17-tiden påskeaften. Skipet lå da like sør fra Drøbaksundet, og fra land meldte folk til Hovedredningssentralen om tett svart røyk som steg opp fra skipets skorstein, og en merkelig posisjon på skipet, nærmest på tvers i fjorden.

– Vi har hatt en eksplosjon i veivhuset i hovedmaskinrommet, noe som skapte en del røykutvikling. Det førte også til at brannalarmen løste seg ut i skipet, og kapteinen måtte forklare over høyttaleranlegget hva som skjedde, sier rutedirektør Richard Ternblom i Stena Line til NRK.no

1400 om bord

Situasjonen løste seg imidlertid av seg selv, ved at sprinkleranlegget i maskinrommet ble utløst.

– Dette desarmerte situasjonen, sier han.

Skipet kunne, etter å drevet rundt i Oslofjorden en liten periode, fortsette inn mot Oslo, rundt 30 minutter forsinket. Om bord var 1392 passasjerer og et mannskap på 180.

– Var det aktuelt å evakuere skipet?

– Det er klart at dette kan oppleves som dramatisk for de som var om bord, men det var aldri aktuelt å evakuere, svarer Ternblom.

Til tross for eksplosjonen i maskinrommet, vil skipet gå av mot Danmark igjen klokken 20 i kveld.

– Dette er en mindre hendelse, som ikke påvirker sikkerheten om bord i skipet, sier rutedirektøren.

SISTE NYTT

Siste meldinger