Danske piloter varsler sympatistreik

Serviceforbundet i Danmark tar trolig ut 3000 medlemmer i sympatistreik med de streikende flygerne i Norwegian, dersom det ikke blir enighet mellom partene, melder danske medier.

Pilotstreik i Norwegian

Serviceforbundet i Danmark varsler sympatistreik etter oppfordring fra fagforbundet Parat.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Flere enn 650 norske, danske og svenske piloter har vært ute i streik siden opptrappingen onsdag. Pilotene får nå støtte av Serviceforbundet i Danmark, som organiserer ansatte i en rekke støttefunksjoner innen rengjøring, sikkerhet og teknikk.

– Jeg vil anta at 3000 medlemmer kan blir involvert i en sympatistreik, herav 2000 medlemmer med funksjoner i luften, sier forbundsleder John Dybart til nyhetsbyrået Ritzau.

Forbundet varslet om streiken torsdag etter en oppfordring fra Parat.

– Det Norwegian vil tilby de streikende er så horribelt at det utløser full solidaritet, sier Dybart.

Dybart er blant annet misfornøyd med lønningene som pilotene blir tilbudt, skriver Danmarks Radio.

Til NRK sier forbundslederen at de ha en slutt på at Norwegian leier inn fly for å opprettholde driften av flyselskapet.

For øyeblikket har Norwegian leid inn fly som prøver å holde Norwegians program i drift mens det pågår en lovlig konflikt. Det vil vi ha stoppet, sier han.

– Kan også utvide sympatistreiken

Dersom det ikke blir enighet mellom pilotene og Norwegian denne uken, vil et nytt streikevarsel bli sendt neste uke. En eventuell streik kan først begynne om to uker.

– Vårt forbund dekker både kabin og cockpit. Vi kan også utvide sympatistreiken til enkelte sikkerhetsansatte på flyplassene, sier Dybart.

Norwegian prøver å få til forhandlinger med de streikende flygerne med Riksmekleren til stede, opplyser selskapet. Natt til torsdag var ledelsen i Norwegian i dialog med Parat.

– Det har vært kontakt, noe mer enn det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian til NRK. Til Reuters sier Anne-Sissel Skaanvik i Norwegian at partene fortsatt står langt fra hverandre.

SISTE NYTT

Siste meldinger