Coop : – Meningsløse og tullete bondeaksjoner

– Bondeaksjonene rammer forbrukerne hardt og hyllene blir fort tomme, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop Norge som har 1200 butikker landet rundt.

Bønder blokkerer ved Coop i Trondheim

BLOKKERER: Bønder blokkerer Coop-lageret i Trondheim

Foto: Jon Gisle Vikan

Coop som er landets nest største dagligvarekjede, er sterkt kritiske til bøndenes aksjoner som nå stopper utkjøringen av matvarer fra lagre landet rundt.

– Det er helt meningsløst og tullete. Bøndene straffer kundene som de jo selv lever av. Bøndene biter seg dessuten sjøl i halen. Konsekvensene av aksjonene er at bøndene snart ikke får levert kjøtt til slakteriene fordi de ikke har kapasitet til å ta imot, sier Takle Friis.

Frukt og grønt råtner

Coops talsmann peker på at det er varer med lav holdbarhet som nå blir liggende på lager.

– Frukt og grønt råtner raskt. Hyllene går fort tomme, sier Takle Friis til NRK.

Frukt og grønnsaker

KAN RÅTNE: Frukt og grønt går raskt ut på holdbarhet, påpeker Coop.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Også Norgesgruppen som er størst i landet med kjente varemerker som KIWI og Meny sier det er spørsmål om timer før bondeaksjonene får alvorlige konsekvenser.

Sykehus og eldrehjem rammes

Ikke bare butikker rammes, men også institusjoner som sykehus og eldrehjem får ikke matleveranser. Norgesgruppen forsyner institusjoner med mat.

– Varer aksjonene 3-4 timer får de store konsekvenser, sier kommunikasjonsdirektør Per Roskifte i Norgesgruppen som peker på at det er rett før helg og mange varer skal ut.

Roskifte sier Norgesgruppen ikke støtter aksjonsformen fordi den rammer uskyldig tredjepart.

-– Aksjonene er dessuten konkurransevridende fordi TINE får levere sine produkter til butikkene, sier Norgesgruppens kommunikasjonsdirektør.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger