CNN vil likevel ikke intervjue Breivik

TV-kanalen CNN bekrefter at de ikke lenger er interessert i et eksklusivt intervju med den norske terroristen Anders Behring Breivik.

CNN vil ikke intervjue Breivik

Breivik skal ha sagt ja til å la seg intervjue av CNN, men TV-kanalen avviser intervjuavtale.

Foto: Mark Lennihan / AP

NRK.no skrev på onsdag at fjernsynskanalen forbereder seg på et TV-intervju med Anders Behring Breivik.

–Vi kommenterer ikke spekulasjoner om hvordan vi vil dekke rettssaken, men jeg kan bekrefte at vi, i likhet med mange andre nyhetsorganisasjoner, har bedt om et intervju med ham, sa Jonathan Hawkins, pressetalsmann i CNN International til NRK på onsdag.

Torsdag fikk NRK.no en mail hvor fjernsynskanalen avviser at de skal intervjue terroristen.

– «Jeg kan nå bekrefte at CNN ikke lenger jobber for å få et intervju med Anders Behring Breivik», skriver pressetalsmann Jonathan Hawkins i CNN International til NRK i en e-post.

TV-kanalen sier til NRK at de etter nøye overveielse ikke føler at et intervju med Breivik passer inn i deres dekning av rettssaken.

Trosser advokatenes råd

Breivik har tidligere sagt at han ønsker å gi et eksklusivt intervju til et utenlandsk nyhetsmedium før rettssaken starter 16. april.

Dette til tross for at hans forsvarere har rådet ham til å ikke snakke med pressen, i forkant av rettssaken.

– Vi har jo gitt ham råd om å ikke uttale seg til pressen. Han bør forklare seg i retten hvor rammene er satt og hvor han har mulighet til å uttrykke seg uten å bli klippet, så mitt råd har vært: snakk til retten og ikke snakk til andre steder, men han har nå valgt at han ønsker å la seg intervjue av en kanal, bekreftet Lippestad.

Til syvende og sist er det Ila fengsel som avgjør hvem som får slippe inn til Breivik av sikkerhetsmessige hensyn.

Utenlandske journalister må skaffe dokumentasjon og vandelsattest fra politiet i det landet de kommer fra. Dette er en prosess som kan ta litt tid.

Presse fra hele verden

BBC, CNN, The Sun og andre utenlandske stormedier stiller mannsterkt til Breivik-rettssaken.

Storavisen New York Times, tyske Der Spiegel, den britiske tabloiden The Sun, og den kinesiske kommunistavisen People's Daily er blant det brede spekteret av medieorganisasjoner som er akkrediterte til å være til stede under terrorrettssaken i Oslo tingrett i april.

Med litt over 430 utenlandske journalister, er rettssaken mot Anders Behring Breivik blitt en internasjonal begivenhet uten sidestykke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger