Christer Tromsdal er løslatt

Bedrageridømte Christer Tromsdal løslates fra soning inntil begjæringen om soningsutsettelse er avgjort av retten.

Den bedrageridømte finansmannen Christer Tromsdal på et bilde fra 2007.

Christer Tromsdal ble pågrepet i Sandefjord i slutten av juni. Han var da nylig dømt for bedrageri, og ventet på å begynne soningen.

Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Victoria Holmen

Advokat Victoria Holmen fikk beskjeden fra Tromsdals samboer.

Det er Tromsdals forsvarer Victoria Holmen som bekrefter dette i dag.

– Etterforskningens utvikling de siste ukene har svekket saken mot min klient. Jeg er ikke overrasket over at han blir løslatt nå, sier Holmen til NRK.

Tromsdal ble tirsdag sluppet løs fra varetektsfengsling, men overført direkte til soning av en bedrageridom i Halden fengsel. Han er nå løslatt inntil begjæringen om soningsutsettelse er avgjort av retten.

Har fått meldeplikt

Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe

Politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe sier at Tromsdal har fått meldeplikt.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter løslatelsen har Tromsdal fått meldeplikt for politiet et par dager i uken, opplyser politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe.

– Han ble løslatt fra oss på tirsdag. Saken om soningsoverføring gått med kriminalomsorgen i retten, fortsetter hun.

Kommer dette til å kunne påvirke etterforskningen av Vollen-saken på noen måte?

– Egentlig ikke. Han har allerede sittet varetektsfengslet i tre perioder, og vi mente faren for bevisforspillelse er så liten at vi ikke begjærte ny fengsling. For oss var det tilstrekkelig med meldeplikt, sier hun.

Skal ha motarbeidet rettsvesenet

Politiadvokaten opplyser at Vollen-saken neppe er ferdig etterforsket før på nyåret, fordi man blant annet avventer en kjennelse fra Høyesterett som gjelder et avhør.

Tromsdal ble av Oslo tingrett i juni dømt til seks års fengsel for grove bedragerier mot banker og privatpersoner. Ett og et halvt år av straffen er gjort betinget.

I slutten av juni ble Tromsdal varetektsfengslet siktet for å motarbeide rettsvesenet med vold og trusler, noe han nekter straffskyld for.

Brøt seg inn i feil hus

Grunnen til siktelsen er at politiet mener Tromsdal har beordret et angrep mot en meddommer i en bedragerisak han var tiltalt for.

Politiet mener gjerningsmennene tok feil hus på Vollen i Asker, og i stedet brøt seg inn i huset til et intetanende ektepar.

Tidligere i september ble det klart at en mann, som sier han hadde en rolle i boligangrepet, har meldt seg for politiet. Mannen hevder han fikk oppdraget av Tromsdal.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger