Hopp til innhold

– Jeg har knapt møtt noen som til de grader angrer så mye på sine handlinger

Forsvarer Mette Yvonne Larsen har jobbet med mange lovbrytere, men kan ikke huske at hun har møtt en som angrer like sterkt som artisten Cezinando.

Cezinando ble åretsnykommer under P3Gull

Cezinando er en angrende synder, ifølge hans advokat. Mandag møtte han i Oslo tingrett for å tilstå å ha stjålet møbler for rundt 380.000 kroner.

Foto: NRK P3

Kristoffer Cezinando Karlsen, kjent som artisten Cezinando, ble mandag dømt til 120 timers samfunnsstraff etter møbel-tyverier.

Han må også betale erstatning til en Oslo-restaurant.

Mandag møtte den 26 år gamle rapperen Cezinando i Oslo tingrett i en såkalt tilståelsessak. Tilhørerbenkene i tingretten var fulle av et ungt publikum og presse.

Artisten var siktet for fem tyverier av møbler for rundt 380.000. Erstatningskravet mot ham var kraftig redusert etter at mange av møblene er levert tilbake.

Han erkjente straffskyld for tyveriene.

Mandag ettermiddag fikk han sin straff. Oslo tingrett dømte artisten til 120 timer samfunnsstraff. Det må gjennomføres innen seks måneder.

I tillegg dømmes han til å betale 16.320 kroner i erstatning til Feniqia i Oslo – en restaurant som ble frastjålet møbler.

Cezinandos advokat, Mette Yvonne Larsen, er fornøyd med dommen.

– Dommen er etter mitt syn rett, og dommeren har gjort en god vurdering, sier Larsen til NRK.

Den erfarne advokaten mener det er helt rett at artisten ble dømt til samfunnsstraff og ikke til fengsel.

– Jeg har knapt nok noensinne i min karriere møtt en klient som til de grader angrer på sine handlinger, sier forsvareren.

Hør den den nye podkastepisoden fra Oppdatert om Cezinando.

Angrer

I retten fortalte Cezinando at det han selv som har tatt initiativ til å levere tilbake en del av møblene.

– Jeg ser tilbake på dette med anger. Jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å levere tilbake ting i samarbeid med politiet. Det fikk gjenopprettet noe av skaden, fortalte Cezinando i retten mandag morgen.

Forsvarer Mette Yvonne Larsen argumenterte i retten for at 30 timer samfunnsstraff ville være passende i dette tilfellet.

– Det er verken vold eller enkeltpersoner som er skadd. Det er proffe selskaper som selvfølgelig har lidd en ulempe og skade, men Cezinando Karlsen er en ung lovbryter – fullstendig ustraffet. Ikke engang bøter, sa hun i retten.

– Jeg mener en fengselsstraff vil være svært tyngende for han, ut fra hans situasjon, la hun til.

Mette Yvonne Larsen

Mette Yvonne Larsen er Cezinandos forsvarer.

Foto: Anders Fehn/NRK

– Angrende lovbryter

Yvonne Larsen mener at dette var impulsive handlinger i Cezinandos liv over en kort periode.

– Man kan ikke komme nærmere en angrende lovbryter enn det Karlsen er i dag, sa Larsen.

Det var i juli i fjor politiet pågrep og siktet flere personer for en rekke grove tyverier av designmøbler og luksusgjenstander.

Politiet knyttet mennene til minst 18 ulike forhold i Oslo-området.

Verdier for flere hundretusener av kroner hadde blitt stjålet. Cezinando er siktet for fem av disse tyveriene – med en verdi på rundt 380.000 kroner.

– Hvorfor tok dere stolene, spurte dommer Helen Sekulic.

– Det ønsker jeg dessverre ikke svare på, svarte Cezinando.

– Hva var bakgrunnen for at dere borttok stolene?

– Det var for egen vinning, ja, svarte han.

Dette er et av de 18 ulike forholdene som gruppen er siktet for. Cezinando var ikke med på dette aktuelle tyveriet den 11. november 2020. Foto: Politiet

Prisvinner

Kristoffer Cezinando Karlsen, oftest kjent for mellomnavnet sitt, har mottatt flere priser for sine låter.

Under Spellemannprisen i 2016 vant han tekstforfatter-klassen. I 2017 vant han klassene urban og årets album. Samme år vant han P3 gullpris for årets låt med «Håper du har plass».

I albumet «Noen ganger og andre» har Cezinando flere store hitlåter som «Vi er perfekt men verden er ikke det» og «Er dette alt».

AKTUELT NÅ