Carl I. Hagen vil ikke drive valgkamp for Frp hvis bilavgiftene røres

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen advarer Siv Jensen om å la seg presse av statsminister Erna Solberg til å endre regjeringens bilpakke. – Erna, Sivs og Frps troverdighet står på spill, sier Hagen.

Carl I. Hagen

Frp-nestor Carl I. Hagen håper og tror at partileder Siv Jensen og de andre ikke rikker seg av flekken når det gjelder ultimatumet til bilavgifter i forslaget til statsbudsjett for 2017.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Carl I. Hagen truer med at han og mange med ham ikke vil drive valgkamp for Frp i det kommende stortingsvalget neste høst dersom regjeringen rører bilavgiftene.

Allerede før statsbudsjettet ble lagt frem la regjeringen fram forslaget til grønt skatteskifte der de økte bensin- og dieselavgiftene med henholdsvis 15 og 35 øre, mot at det også ble innført ulike kompenserende tiltak.

Samtidig gjorde regjeringen det klart at dette var så langt de var villige til å gå, og Frp har gjentatt dette senere.

Carl I Hagen FB
Foto: Skjermpdump

Men i går kunne NRK erfare at Erna Solberg forsøkte å få både regjeringspartner Frp og støttepartiet Venstre til å forlate sine absolutte krav i den fastlåste striden om bilpakken.

Ifølge kilder tett på prosessen forsøkte Erna Solberg å overbevise Frp om å godta endringer i bilpakken, der høyere drivstoffavgifter kompenseres med lettelser som gjør at bilistene samlet sett kommer ut i pluss.

– Gjennomføring av politikk viktigere enn svarte biler

På sin Facebook-side mandag kveld raser Carl I. Hagen mot det angivelige presset fra statsministeren.

Han skriver mellom linjene at han mener at bilavgiftene er så viktig for Frp at partiet heller bør gå av enn å tviholde på regjeringsmakten.

– Gir Siv og Frp etter og går bort fra sine forsikringer om at bilpakken ikke skal røres er det mange med meg som ikke ser noen grunn til å drive valgkamp neste år. Jeg håper og tror at Siv og de andre står fast og viser at gjennomføring av politikk er viktigere enn å kjøre svarte biler, skriver Carl I. Hagen.

– Håper det går bra

Til NRK sier Carl I. Hagen at mange vil bli fortvilet dersom bilpakken blir endret, og at Frp ikke har noe forhandlingsrom etter å ha stilt ultimatum.

– Jeg håper det går bra, og har grunn til å tro at bilpakken ikke blir rørt. Mange blir fortvilet dersom det ikke blir tilfelle, sier Hagen.

Han er beroliget over at Frps finanspolitiske talsperson Hans Andreas Limi tirsdag morgen fortalte mediene at bilpakken ikke hadde vært tema i forhandlingene nå.

– Bilpakken har ikke vært et tema, hverken i går eller i dag, sa Limi til NRK tirsdag morgen.

Limi avviser at han er redd for at det kan bli et tema som kommer opp senere.

– Det vi prøver å komme KrF og Venstre i møte på er andre deler av budsjettet, også på den grønne siden. Det er mye i det som Venstre la frem på lørdag som vi tror er løsbart, sier han til NRK.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger