Hopp til innhold

Carl I. Hagen klar for å møte på Stortinget i morgen

Frp-nestor Carl I. Hagen (74) blir trolig nok en gang å se på Stortinget, etter at partikollega Mazyar Keshvari ble pågrepet for grove trusler i helgen.

Hagen

Carl I. Hagen på Stortinget i forbindelse med valg av ny Nobelkomité i 2017.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg er ikke formelt innkalt til Stortinget ennå, men ser jo i mediene at Keshvari er sykmeldt. Jeg er derfor forberedt på å møte i morgen, sier Hagen til NRK.

Mazyar Keshvari ble i helgen pågrepet, siktet for grove trusler. Advokat Bjørn Stordrange sier til Aftenposten at stortingspolitikeren er sykmeldt.

Keshvari møter til vanlig på Stortinget som vara for Oslo Frp, siden Siv Jensen er ute som finansminister. Hagen er andre vara, og rykker dermed opp hvis Keshvari ikke kan møte.

– Jeg har plikt til å møte og har ingen lovlig permisjonsgrunn i morgen, sier Hagen.

Ilagt besøksforbud

Ifølge politiet er Keshvari pågrepet for trusler med et skytevåpen.

Selv nekter han straffskyld, ifølge advokat Stordrange. Tiltalen for grove trusler har en strafferamme på tre års fengsel.

Politiet sier til NRK at Keshvari er ilagt besøksforbud for personen han skal ha truet. Ifølge politiadvokat Hilde Bøch Høyer har Keshvari en privat relasjon til fornærmede.

Fylkesleder Liv Gustavsen i Viken Frp, der Keshvari er medlem, sier det foreløpig ikke er et tema å ekskludere Keshvari fra partiet.

– Jeg skjønner det slik at han er sykmeldt, og så lenge han er det, er dette ingen sak for fylkesstyret. Jeg kjenner saken kun gjennom mediene, og har ikke grunnlag for å si noe mer nå, sier hun til NRK.

Ifølge Frps vedtekter er det vanligvis fylkesstyrene som fatter vedtak om ekskludering.

Stortinget hadde ikke mottatt søknad om sykepermisjon ved 18-tiden mandag.

Pensjonist-planer

Hagen varslet i fjor, nok en gang, at han planlegger å trekke seg tilbake fra rikspolitikken og bli pensjonist. Han vil derfor ikke stille til kommunevalget i høst, eller neste stortingsvalg i 2021.

– Det blir et mer stille og rolig liv sammen med Eli, fortrinnsvis i Spania, sa han i fjor.

– Hva skjer med pensjonistplanene hvis du nå får en lang periode som møtende vara på Stortinget?

– Om det blir langvarig eller ikke kan jeg ikke spekulere på, jeg må forholde meg til det som skjer, svarer Hagen.

AKTUELT NÅ