NRK Meny
Normal

Campingeier: – Hørte aldri noe fra politiet

Campinginnehaver Gaute Ubostad husker både Tina Jørgensen og de fire siktede mennene, men ikke at eierne ble kontaktet av politiet etter at hun ble drept.

rosfjord camping

HER FERIERTE TINA: Rosfjord camping og strandhotell ligger Idyllisk plassert i enden av Rosfjorden i Lyngdal. Her ferierte Tina Jørgensen mange somre som barn og ungdom.

Foto: Rosfjord Strandhotell

– Jeg husker både Tina og familien som en positiv og sprudlende familie. De var gjester her i mange år, forteller Gaute Ubostad.

Gaute Ubostad

HUSKER: Campinginnehaver Gaute Ubostad husker både Tina Jørgensen og de fire siktede mennene.

Foto: Lars Eie/NRK

Han er innehaver av campingplassen politiet mener drepte Tina Jørgensen og de fire mennene som i går ble siktet i saken møttes.

Familien til Tina Jørgensen ferierte på den tradisjonsrike campingplassen Rosjord i en årrekke, noe drapsofferets mor tidligere i dag beskrev overfor NRK og i en følelseslandet Facebook-status.

– Tina elsket Lyngdal. Vi ferierte på Rosfjord camping i 18 år og Tina og jeg var der i 5 uker hver sommer. Hun hadde mange sommervenner, og dette var en lykkelig tid, sa Torunn Austdal Rasmussen til NRK.

– Ikke kontakt

Da Tina ble drept drev Ubostads foreldre campingplassen. Det skal ikke ha vært kontakt mellom foreledrene og politiet under etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen, ifølge Ubostad, som er fjerde generasjons eier av stedet. Det var Aftenposten som snakket med Ubostad.

Rosjord er et av Sørlandets største innen reiseliv, og bare campingplassen har plass til 270 vogner.

Hvorfor politiet aldri tok kontakt, har campingeieren ingen teorier om.

– Det har jeg ikke tenkt så mye på, men det er ikke sikkert vi hadde hatt noe å bidra med. Det gikk nokså mange år fra hun sluttet å feriere her til hun døde. Jeg tror hun må ha vært 15–16 år siste gang hun var på ferie her, forteller Ubostad til NRK.

– Vil sette spor i Lyngdal

Han vet godt hvem de fire siktede mennene er.

Jeg husker både Tina og familien som en positiv og sprudlende familie

Gaute Ubostad, innehaver av Rosfjord camping og strandhotell

– Lyngdal er en liten by hvor alle kjenner alle. De har det nok tøft nå. Dette er jo en forferdelig trist og lei sak for etterlatte og pårørende. For et lite lokalsamfunn er dette en tøff sak. Det berører mange og vil sette spor i Lyngdal i lang tid, sier Ubostad.

Ifølge VG var diskoteket Brisen på Rosfjord camping en populær møteplass for de yngre campinggjestene mellom 12 og 16 år.

Her møttes lokal ungdom fra Lyngdal og ferierende tenåringer. Diskoteket åpnet i 1988 og ble avviklet i 2013.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger