Camilla Ryste ferdig som Støres pressesjef

Camilla Ryste har vært Jonas Gahr Støres høyre hånd gjennom krisen i Arbeiderpartiet. Nå slutter hun og begynner i ny jobb.

Ekstraordinært landsstyremøte i Arbeiderpartiet.

SLUTTER: Camilla Ryste har vært en av Jonas Gahr Støres nærmeste rådgivere de siste årene. Nå slutter hun.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Ryste delte selv nyheten om at hun skal bli kommunikasjonssjef i NAF til høsten på sin Facebook-side.

«Disse fire årene har vært de mest morsomme, intense, lærerike og slitsomme årene i mitt yrkesliv» skriver hun.

Takker Støre

På Facebook- takker hun Jonas Gahr Støre, som hun beskriver som «en god og trygg partileder og sjef».

«Jeg er veldig takknemlig for alt jeg har lært, alle jeg har møtt og alt jeg har opplevd. Alle reisene og møtene med flotte Ap- og LO-folk, alle de gode - og de litt mer slitsomme - samtalene med dyktige journalister over hele Norge», skriver hun videre.

Stortingsvalget 2017.

NEDERLAG: Jonas Gahr Støre og Camilla Ryste på vei fra Arbeiderpartiets valgvake til partilederdebatten på Stortinget valgnatten.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ryste har vært i jobben i fire år, og har gitt Ap-lederen råd om mediehåndtering igjennom krisen som har rammet partiet det siste året.

Parti i krise

Krisen startet for alvor i valgkampen, da Arbeiderpartiet begynte å falle kraftig på meningsmålingene. Valgnatten ble fasit en oppslutning på 27,4 prosent – partiets dårligste valgresultat i opposisjon på over 90 år.

Enklere ble det ikke da varslingssakene mot partiets daværende nestleder Trond Giske kom rundt juletider. På NRKs siste meningsmåling fikk partiet 25,2 prosent oppslutning.

Tidligere har også rådgiverne Jonas Bals, Lars Mattis Hanssen og sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen trukket seg fra sine jobber. Dermed er fire av de seks rådgiverne Støre hadde med seg inn i valget, borte, skriver VG, som først omtalte saken.

Ryste har tidligere vært seniorrådgiver i kommunikasjonsseksjonen på Statsministerens kontor (SMK). Hun har også vært avdelingsleder i Aftenposten og journalist i VG og Dagbladet.

Ekstraordinært landsstyremøte i Arbeiderpartiet.

BIL: Camilla Ryste blir kommunikasjonssjef i bilforeningen NAF.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger