NRK Meny
Normal

Burmesisk avhopper i Norge

Den burmesiske offiseren som hoppet av fra militærregimet under opptøyene i fjor høst, har fått opphold i Norge.

Burmesisk avhopper
Foto: NRK

Ekspedisjonssjef Thor Arne Aas i Arbeids- og inkluderingsdepartementet bekrefter overfor Dagsrevyen at avhopperen kom til Norge for flere uker siden, og at han har fått oppholdstillatelse her.

Se DAGSREVYENS INNSLAG HER

Han sier også at avhopperen nå oppholder seg på hemmelig sted, men er ellers sparsom med opplysninger. Årsaken er at avhopperen har familie i hjemlandet, og at myndighetene er bekymret for hans sikkerhet.

Sporløst forsvunnet

Offiseren hoppet av under opprøret mot militærregimet i Burma i fjor høst, og har senere vært på flukt sammen med sin sønn. Han tok seg først over grensen til Thailand, og NRK møtte ham for fire måneder siden i den norske ambassaden i Bankok der han søkte beskyttelse.

Kort tid etter forsvant imidlertid de to sporløst fra hotellet de bodde på. I over fem måneder har ingen hørt fra dem, og det har vært spekulert på om han var blitt arrestert av myndighetene i Thailand og sendt tilbake til Burma, eller om han oppholdt seg i Norge.

Dagsrevyen har fått bekreftet at de to kom til Norge for flere uker siden, og at han har kommet til Norge etter en sensitiv diplomatisk drakamp.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger