Buffé-forbudet oppheves

Fra og med 15. juli er det igjen lov til å servere mat fra buffé på restauranter, kantiner og hoteller, skriver VG.

Statens eierberetning 2019

Næringsminister Iselin Nybø (V) opplyser i dag at buffé vil være lov igjen fra og med 15. juni.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Som følge av korona har det vært forbudt å severe mat fra bufféer på restauranter, kantiner og hoteller.

I dag ble det klart at dette forbudet oppheves fra og med 15. juli. Det opplyser næringsminister Iselin Nybø (V) til VG.

Må fortsatt følge smittevernregler

– Jeg tror folk kommer til å være fornøyde med at enda mer av normaliteten kommer tilbake igjen. Nå er vi inne i en sesong der folk er på ferie med de gledene og godene det innebærer, sier hun til avisa.

Selv om forbudet nå oppheves påpeker Nybø at det fortsatt er viktig å ta hensyn til smittevern når det skal serveres buffé.

Blant annet trekker hun fram at det fortsatt stilles krav til at kundene holder en meter avstand og opprettholder god håndhygiene.

Rica Nidelven hotel har ni år på rad hatt Norges beste hotellfrokost.

Næringsminister Iselin Nybø (V) er tydelig på at det fortsatt må tas hensyn til smittevernreglene. Kundene må holde en meter avstand og opprettholde håndhygiene.

Foto: Morten Holt, horecanytt.no / NRK

– En gledelig nyhet

Ole Michael Bjørndal, næringspolitisk fagsjef for NHO Reiseliv sier dette er en gledelig nyhet for norsk reiseliv, og mener det vil gjøre blant annet hotellfrokoster veldig mye enklere å gjennomføre.

ole bjørndal

Ole Michael Bjørndal kaller opphevingen av buffé forbudet en gledelig nyhet for norsk reiseliv.

Foto: Per Sollerman/NHO

– Både hoteller og catering har etterlyst dette. Dette vil også gjøre reiselivsbedrifter mer attraktive når man igjen kan levere et fullverdig produkt. Vi setter pris på at Nybø har lyttet til dette, sier Bjørndal til VG.

Tar mindre tid

Også konserndirektør for hotell og restaurant i Olav Thon Gruppen, Morten Thorvaldsen, er positiv til at de nå kan servere buffé som normalt.

Han forteller til VG at hotellene i dag har en peke-buffé, der kokken står bak pleksiglass og legger opp mat på tallerkenen til gjestene.

– Det tar jo litt lengre tid for gjester og for oss. Hvis dette stemmer vil vi få en enda enklere måte å håndterer frokosten på, sier Thorvaldsen.

Fredag klokken 12 vil Folkehelseinstituttet (FHI) og regjeringen legge frem nye reiseråd for land i EØS- og Schengen-området.

SISTE NYTT

Siste meldinger