NRK Meny
Normal

Breiviks mor avvist av Høyesterett

Terrorsiktede Anders Behring Breiviks mor får ikke en egen bistandsadvokat i terrorsaken. Det ble klart etter at Høyesterett avviste anken fra Lagmannsretten.

Ragnhild Torgersen

Ragnhild Torgersen

Foto: Anette Andresen/Advokatfirma Andersen & Bache-Wiig

Borgarting lagmannsrett avslo ønsket fra Behring Breiviks mor om å få oppnevnt en bistandsadvokat, med argument om at hun ikke er å anse som fornærmet i saken.

I likhet med tingretten er lagmannsretten av den oppfatning at den ankende parts behov for juridisk bistand i liten grad knytter seg til selve gjennomføringen av straffesaken, men er relatert til en nå svært vanskelig livssituasjon

Lagmannsrettens kjennelse

Etter kjennelsen anket morens ordinære advokat, Ragnhild Torgersen, avgjørelsen inn for Høyesterett. Men de har avvist anken.

Moren har ønsket en bistandsadvokat for å forberede seg til selve rettssaken og fordi hun er en «skadelidt» som har behov for juridisk hjelp knyttet til ulike praktiske utfordringer, skriver NTB.

Hun har siden 22. juli oppholdt seg på et ukjent sted, men leiligheten hennes, der Behring Breivik bodde i flere perioder, ble i forrige uke frigitt av politiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger