KrF og Venstre har overlevert budsjettskisse

Venstre og KrF leverte onsdag kveld en felles skisse til en budsjettløsning. Nå går partiene hvert til sitt og sannsynligvis blir det ingen nye møter onsdag kveld.

Terje Breivik (V) på vei inn til forhandlingsmøte om neste års statsbudsjett

MØTTE GRUPPA: Terje Breivik er forhandlingsleder for Venstre i budsjettforhandlingene.

Foto: Onsøien, Ole Gunnar / NTB scanpix

– Vi har hatt et konstruktivt gruppemøte, der jeg har fått en klar tilbakemelding om at tilbudet som ligger på bordet ikke er grønt nok, sa Venstres forhandlingsleder Terje Breivik etter Venstres gruppemøte onsdag ettermiddag.

– Det er fremdeles en jobb å gjøre med tanke på reduksjon i klimautslipp, forsterke ulike tiltak som også sikrer verdiskapning, sysselsetting og grønt skifte.

Grønt skifte

Venstres krav om et grønt skifte, der det lønner seg å velge miljøvennlig og blir dyrere å forurense, er vanskelig for regjeringspartiene å gå med på. Der er det altså mer å hente.

– Skoen trykker konkret på at Venstre er avhengig av at budsjettet blir ytterligere grønnere og at det konkret fører til reduksjon i klimautslipp.

For KrF er miljø også viktig, men der det kanskje er rundt bistandsmidlene de krever mest gjennomslag. Hans Olav Syversen var ikke veldig konkret etter KrF sitt gruppemøte, men sa at gruppa har en klar melding om hvor skissen må forbedres.

– Vi har sett på tilbudet vi fikk. Det har vi spørsmål og kommentarer til, som jeg vil meddele regjeringspartiene og Venstre i et felles møte, sa Syversen.

– Gir Frp og Høyre nok til at dere kan komme til enighet?

– Det er jo et samarbeid mellom fire partier. Regjeringen har lagt fram en budsjett i to omganger, og jeg er ikke overrasket over at det har tatt tid for å få sydd det i hop, men det er klart at nå går tiden og vi bør begynne å se slutten.

– Justeringer og større saker

Terje Breivik og Hans Olav Syversen

NÆRMERE: Hans Olav Syversen er positiv med tenke på de videre forhandlingene.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

De fire samarbeidspartiene møttes til et nytt og kort forhandlingsmøte klokken 19 onsdag kveld. Der leverte Venstre og KrF en felles skisse med en budsjettløsning.

– Når vår forslag til løsning ikke ble godtatt, er det mer arbeid som må gjøre. Vi trenger mer tid til å gå gjennom dette, sier Frps Hans Andreas Limi rett etter det korte møtet.

De fire forhandlerne er likevel fortsatt positive til en løsning, selv om de nå er i en kritisk fase av budsjettforhandlingene.

– De fire partienes ønske om å komme til enighet er sterkt og godt tilstede, sier Høyres Svein Flåtten.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger