Solberg: – Ikke enig i alle uttalelsene til Listhaug

Venstres Terje Breivik er ikke nådig i sine karakteristikker av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Erna Solberg innrømmer at hun ikke støtter alle uttalelsene til sin statsråd.

Terje Breivik fra Venstre roser Erna Solberg, men langer ut mot Sylvi Listhaug og hennes utspill.

FOLKERETTEN: Terje Breivik gikk hardt ut mot Sylvi Listhaug i sitt spørsmål til statsminister Erna Solberg.

– Vi har en fagminister som, i grell kontrast til statsministeren, opptrer som en spindoktor fra et ytterliggående opposisjonsparti, og ikke som en talsperson fra et ansvarlig regjeringsparti i mindretall.

Det er Venstres Terje Breiviks karakteristikk av innvandrings- og integreringsministeren i Stortingets spørretime onsdag. Breiviks angrep mot Listhaug kommer dagen etter at grasrot-Venstre uttalte mistillit mot statsråden.

– Vi ser muligheter

– Statsråd Listhaug bidrar til det verre ved å nøre opp om under den uro, som jeg selvfølgelig er enig med statsministeren om at vi skal ta på alvor, i stede for å utøve det samlende lederskapet vi trenger i en så alvorlig situasjon, sier Breivik.

Sylvi Listhaug sa blant annet til Aftenposten at innvandringsstrømmen gjør henne bekymret for sine barns framtid.

– Ledende politikere frykter ikke framtiden. Vi ser muligheter og finner løsninger, mener Breivik.

På spørsmål fra SV-leder Audun Lysbakken om statsministeren er komfortabel med Listhaugs retorikk svarer Solberg.

–Jeg har vært tydelig på at det er noen av de uttalelsene hun har hatt, både før hun ble statsråd og etterpå, som jeg ikke er enig i. Det sa jeg også på et konkret spørsmål i forrige spørretime, sier Solberg.

– Schengen-grensene kan bryte sammen

Breivik spurte statsministeren videre om hun var enig i at det er viktigere å hegne om folkerettslige prinsipp i flyktningkrisa, i stedet for å være en pådriver for å svekke dem.

– Jeg er enig i at vi skal holde fast ved folkerettslige prinsipper. Vi må ta inn over oss alvoret i Europa nå. For første gang siden vi innførte den nordiske passunionen, har vi passkontroll mellom nordiske land, svarer Solberg.

– Jeg sier det er alvorlig fordi vedtakene som ble fattet i EU i september for å få bedre struktur og få Schengen-grensene til å fungere. De fungerer ikke. Det er ikke registrering i Hellas og det er press på alle landene på Balkan. Schengen-grensene står i fare for å bryte sammen.

SISTE NYTT

Siste meldinger