Bør fjerne støtten til Human Rights Service

Rødt vil kutte støtten til den omstridte og islamkritiske tenketanken.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes

VIL KUTTE STØTTEN: Lederen av Rødt, Bjørnar Moxnes, mener HRS bidrar til stigmatisering og de ikke bør motta kommunal støtte.

Foto: Lars Sætren / NRK

Omstridte og islamkritiske Human Rights Service (HRS) har i en årrekke mottatt statsstøtte og kommunalstøtte. De stigmatiserer minoriteter, mener Bjørnar Moxnes, leder i Rødt.

– At de får en million kroner av Oslos mangfoldmidler synes jeg er rimelig spesielt. I tillegg har HRS vært med på å spre høyreekstremt tankegods. De sprer "Eurabia-teorien" om at muslimer har en hemmelig plan om å ta over og islamisere Europa.

FrP tvinger gjennom støtten

Moxnes mener at grunnen til at HRS fortsetter å motta støtte fra kommunen, er fordi at Fremskrittspartiet krever det i Oslos budsjettforhandlinger med Høyre.

– Carl I. Hagen sørger for at en tanketank som trolig er med på å øke FrPs valgoppslutning og som støtter partiets syn på innvandrere, at de får en million kroner årlig av Oslos skattepenger. Det er det Høyre gir Human Rights Service og det er det Hagen krever for å støtte Høyres budsjett, sier Moxnes.

Hagen avviser stigmatisering

Carl I. Hagen

HRS ER EN MOTPOL: FrPs gruppeleder i Oslo, Carl I. Hagen, mener at HRS er en motpol til bla. Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) og Antirasistisk senter.

Foto: Fouad Acharki / NRK

Fremskrittspartiets gruppeleder i Oslo, Carl I. Hagen, har flere ganger i mediene utrykt sin støtte til Human Rights Service. Han avviser at tenketanken bidrar til stigmatisering og høyreekstremisme.

– Det er påstander. Venstresiden kommer med merkelapper for å kneble folk som har en annen mening. Det nytter ikke overfor HRS eller Carl I. Hagen. De har prøvd i årevis, men det nytter ikke.

Hagen er ikke urolig for at HRS kan miste støtten fra kommunen.

– Vi står opp for ytringsfriheten og vi bekjemper hverandres meninger med våre meninger og ikke med negative karakteristikker.

Skal HRS fortsette å motta støtte?

– Hvis det borgerlige byrådet skal regne med å få en avtale med oss, så skal HRS fortsatt få støtte. De på venstresiden med motsatt syn får mye mer penger, sier Hagen.

Jobber for å svekke fellesskapet

Rune Berglund Steen

SPILLER PÅ FRYKT: Lederen i Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen, mener at HRS sprer frykt og fordommer.

Foto: Sana El Morabit

Antirasistisk senter har ofte kritisert HRS og mener at de bidrar til diskriminering, frykt og hat mot muslimer, sier lederen ved senteret, Rune Berglund Steen.

– Det aller siste HRS har antydet er at det kun bør komme kristne til Norge og ikke muslimer. De går forferdelig langt nå om dagen i sine advarsler om at Norge nærmest kan bli et kalifat i løpet av noen år. Jeg synes at det er ubegripelig at de får støtte.

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra Human Rights Service.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger