Hopp til innhold

Boligprisene stadig opp

Boligprisene steg igjen i januar med 2,8 prosent. Det kommer fram i tall fra Eiendom Norge.

Boligpriser

STERK JANUAR: Boligprisene i Norge steg med 2,8 prosent i januar 2017

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / NTB scanpix

Boligmarkedet starter sterkt i januar 2017, men roligere enn i januar 2016, viser tall fra Eiendom Norge. Det har vært en normal økning i boligprisene i store deler av landet, sa Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Boligprisene i Norge steg med 2,8 prosent i januar 2017. Korrigert for sesongvariasjoner gikk prisene opp med 0,6 prosent fra forrige måned.

Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge

BOLIGPRISENE FORTSETTER Å STIGE: Boligmarkedet i januar starter sterkt forteller Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i dag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi har lagt bak oss en normal januar måned med solid prisvekst og høy aktivitet. Etter mange måneder med svært sterk prisvekst er det normalt at prisutviklingen modererer seg noe sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Sterkest utvikling hadde Lillehammer og Asker med en oppgang på henholdsvis 3,3 og 3,2 prosent. Svakest prisutvikling hadde Bergen og Ålesund med en oppgang på henholdsvis 1,7 og 1,9 prosent.

Stavanger på vei opp

Det mest overraskende er at Stavanger markedet er på vei opp med en økning med 2,1 prosent.

Boligprisene er nå 12,4 prosent høyere enn for 12 måneder siden.

Det ble solgt 6.169 bruktboliger sist måned. Det er en oppgang på 9,4 prosent sammenlignet med januar 2016.

Gjennomsnittlig formidlingstid sist måned var ¨på 44 dager mot 47 dager tilsvarende måned i fjor. Lavest salgstid var det i Oslo der det i gjennomsnitt tok 15 dager å selge en bolig. Av de større byene så tok det lengst tid i Stavanger med 69 dager.

Antall solgte boliger sist måned var på 6169, en oppgang på 9,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Forventer svakere utvikling

Dreyer sier de forventer en svakere utvikling i 2017 sammenlignet med 2016 utover året, blant annet grunnet den innstrammede boliglånsforskriften som var gjeldende fra 1. januar.

– Innstramningene har gjort det vanskeligere å få boliglån, noe som vil få en effekt i boligprisene, men fremdeles usikkert i hvor stort omfang, avslutter administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger