Bøhler vil ikke frede lokalsykehus

Ap-toppen Jan Bøhler mener det kan være helsefarlig å ikke omstille lokalsykehusene.

Jan Bøhler

ADVARER MOT SYKEHUSOPPRØR: Men Jan Bøhler har selv tidligere vært motstander av å legge ned et lokalsykehus, Aker sykehus i Oslo.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

Lederen i Oslo Arbeiderparti og stortingsrepresentant Jan Bøhler advarer mot å frede lokalsykehusene i Norge, skriver VG.

Bøhler mener det er helsefarlig hvis ikke lokalsykehusene omstilles for å møte nye behov og helseutfordringer i befolkningen.

Trygve Magnus Slagsvold Vedum

Trygve Slagsvold Vedum, parlamentarisk leder i Sp

Foto: Mette Finborud Børresen

Han går dermed ut mot regjeringspartner Senterpartiet. I går sa partiets parlamentariske leder Trygve Slagsvold Vedum til NRK at han krevde at regjeringen stanser nedbyggingen av lokalsykehus.

Les også: Krever stans i sykehusnedbygging

Slagpasienter

Men Bøhler sier det kan være helsefarlig å hindre omlegging av sykehustjenestene, slik at store pasientgrupper ikke får den best tilgjengelige behandlingen.

– Ta slagpasientene som eksempel. Det kan være livsfarlig for mange av dem å stoppe på et lokalsykehus som ikke har utstyr til å sikre dem best mulig behandling innenfor den kritiske grensen på tre timer, sier Bøhler til VG.

Les også: Aker legges ned som lokalsykehus

Bøhler var Aps helsepolitiske talsperson i forrige stortingsperiode, og har tidligere kjempet imot nedbyggingen av lokalsykehuset Aker sykehus i Oslo.

Nå ber Ap-toppen lokale sykehusaksjonister om å tenke seg om før de stiller seg i veien for mer fornuftige måter å organisere lokalsykehusene på.

– Norge ligger i verdenstoppen på bruk av offentlige penger på helsetjenester. Med så mye penger bundet opp i dagens struktur, er det vanskelig å finansiere ny teknologi og nye, avanserte behandlingsformer som krever høy kunnskap og solid erfaring, sier Jan Bøhler til VG.

SISTE NYTT

Siste meldinger