– Overrasker meg veldig om det ikke blir høring mot Høie

Per Olaf Lundteigen (Sp) i Stortingets kontrollkomité blir dypt skuffet om det ikke blir en høring i den omstridte sykehussaken.

Per Olaf Lundteigen

Per Olaf Lundteigen (Sp) sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget. Han regner med de andre komitémedlemmenes støtte til å starte en høring mot helseminister Bent Høie og prosessen rundt den omdiskuterte sykehusstriden mellom Kristiansund og Molde.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Folk i Kristiansund er såpass opprørte og forbanna over hva som har kommet fram og selve prosessen rundt dette, at dette er det eneste riktige å gjøre om man skal beholde troen på demokratiet, sier Lundteigen.

I dag skal kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget møtes for å diskutere hva de skal gjøre videre i sykehusstriden, og med helseminister Bent Høies håndtering av denne.

Kjemper for høring

– Det kommer til å overraske meg veldig om det ikke blir en høring i kontrollkomiteen på hva som har foregått rundt Høie og Sykehussaken.

Da Helse Møre og Romsdal, Helse Midt-Norge og til slutt helseminister Bent Høie (H) gikk inn for at det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal skal ligge i Molde, og ikke i Kristiansund, har både lokale og stortingspolitikere stilt seg skeptiske til prosessen rundt saken.

Spesielt Kristiansund har kjempet for en høring på Stortinget, og har fått gehør hos Lundteigen i Senterpartiet.

Det vil kreves at minst fire medlemmer i kontrollkomiteen ønsker en høring mot Høie. Lundteigen sier han regner med støtte fra Ap, Venstre, KrF, SV og MDG.

Konkluderer i dag

Jette Christensen

Jette Christensen (Ap) sitter i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Foto: Privat

Men foreløpig vil ingen av de andre komitémedlemmene si til NRK om de vil støtte en høring før etter at møtet er over.

Komiteens «trekløver» fra Arbeiderpartiet, komitéleder Martin Kolberg, Gunvor Eldegard og Jette Christensen, kan sammen med Lundteigen sette i gang en høring.

– Vi sitter igjen med flere ubesvarte spørsmål. Men slik vi ser det har saken to mulige utfall på møtet i dag. Å åpne en høring med én gang, eller sende flere spørsmål til Høie, sier Jette Christensen (Ap), som forteller de vil bestemme seg i løpet av møtet.

Også Venstres Abid Raja stiller seg avventende til etter diskusjonen.

Hans Fredrik Grøvan fra KrF sier han trenger ny informasjon på bordet om han skal stemme ja.

– Hvis det blir spørsmål om å ta stilling til en høring basert på det vi vet til nå, så stemmer jeg nei til en høring, sier Grøvan.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger