Blir ny sjef for Nobels Fredssenter

Liv Tørres blir ny direktør for Nobels Fredssenter etter Bente Erichsen.

Liv Tørres

Liv Tørres kommer fra stillingen som generalsekretær i Norsk Folkehjelp der hun har vært ansatt siden september 2011. Før det var hun politisk rådgiver for arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap).

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Tørres kommer fra stillingen som generalsekretær i Norsk Folkehjelp, der hun er har vært ansatt i fire år.

– Liv Tørres har lang erfaring med internasjonalt arbeid. I henne får Nobels Fredssenter en direktør som kan bidra til å løfte senteret videre og gi det en enda sterkere internasjonal profil, skriver styreleder Olav Njølstad i en pressemelding.

Tørres har en doktorgrad i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, og har forsket på fagbevegelsen i Sør-Afrika. Hun har engasjert seg sterkt i debatten om flyktninger til Norge.

Tørres har ledet det omfattende arbeidet i Sør-Sudan, og uttalte denne måneden at Norge bør sende flere soldater til FN-styrken i landet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nobels Fredssenter

Fredssenteret feiret i sommer sitt 10 års jubileum.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Viktig oppgave foran seg

Tørres tar over for Bente Erichsen, som i 2005 ble den første direktøren ved Nobels Fredssenter og som har styrt senteret i over ti år.

I sommer feiret Nobels Fredssenter sitt ti års jubileum.

– Avtroppende direktør Bente Erichsen har gjort en fantastisk jobb og skal ha en stor del av æren for at Nobels Fredssenter i dag fremstår som en av Oslo viktigste kulturinstitusjoner, sier Njølstad.

Tørres tiltrer stillingen som direktør ved Nobels Fredssenter når Bente Erichsen går av med pensjon 1. januar 2016. Njølstad sier det blir en viktig oppgave for den nye direktøren å videreføre og videreutvikle arbeidet.

– Styret er særlig opptatt av å styrke Fredssenterets profil som et nasjonalt og internasjonalt møtested for informasjon, refleksjon og debatt omkring aktuelle spørsmål knyttet til fred, krig og konfliktløsning. På denne bakgrunn er vi glade og stolte over å kunne presentere Liv Tørres som ny direktør.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger