Blir åpen høring om Telenor og korrupsjonsanklager

Korrupsjonsanklagene mot Telenor-eide Vimpelcom blir tema for en åpen høring i Stortinget.

Martin Kolberg

Martin Kolberg bekrefter at det vil bli en åpen høring om korrupsjonsanklagene mot Telenor-eide Vimpelcom.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite går inn for en åpen høring om Telenors rolle i korrupsjonssaken rundt teleselskapet Vimpelcom.

Det bekrefter leder av komiteen, Martin Kolberg (Ap) til NRK.

Svein Aaser og Jon Fredrik Baksaas kommer ut etter et møte i Næringsdepartementet

Styreleder Svein Aaser og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas etter et møte i Næringsdepartementet om Vimpelcom-saken.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Telenor har blitt satt i søkelyset i forbindelse med at Vimpelcom er under etterforskning for korrupsjon i forbindelse med etablering i Usbekistan. Telenor eier i dag 33 prosent av aksjene i Vimpelcom, men har 43 prosent av stemmene.

Høring før jul

I midten av november ble det klart at konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, som også sitter i Vimpelcoms styre, hadde blitt avhørt som vitne av norsk og nederlandsk Økokrim.

Vimpelcom er beskyldt for å ha utbetalt inntil 600 millioner kroner, til et selskap som har vært kontrollert av datteren til Usbekistans president.

Telenor-sjefen var i etterkant inne til samtaler med næringsminister Monica Mæland om saken, hvorpå næringsministeren uttrykte tillit til Telenor og Baksaas' vurderinger i saken.

Saken etterforskes for tiden av både nederlandsk og sveitsisk politi. Kolberg sier NRK at han ser for seg en høring i Stortinget før jul. Det er næringsminister Monica Mæland som da må svare på spørsmål, og hun har mulighet til å ha med seg Telenor.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger