NRK Meny
Normal

Ble truet om sykehusstriden

Stortingspolitiker Else-May Botten (Ap) har måttet anmelde direkte trusler etter stridighetene rundt sykehussaken i Møre og Romsdal.

Else-May Botten

Stortingspolitiker Else-May Botten (Ap) har blitt truet i forbindelse med sykehusstriden. Truslene var så alvorlige at hun måtte gå til politiet.

Foto: Bjørn Ivar Voll / NRK

Else-May Botten tok ikke selv standpunkt i den betente lokaliseringsstriden, men har fått oppleve folkeengasjementet rundt sykeshusstriden på kroppen.

– For min del har jeg fått mange henvendelser gjennom den siste tiden, men jeg har også fått trusler. Og det er ikke okei, sier Botten til NRK.

I desember da sykeshusstriden stod på som verst mottok stortingspolitikeren fra Møre og Romsdal direkte trusler knyttet til sin person.

Andre politikere har opplevd liknende, blant andre tidligere ordfører i Molde, Torgeir Dahl (H), som ble truet med drapstrusler i forbindelse med kampen om sykehusvalget.

Anmeldt truslene

Botten syntes ikke noe om at politikere må oppleve trusler i slike betente saker.

– Det er sikkert mange som mener vi må tåle det og være forberedt på det, men jeg syntes ikke dette er greit i det hele tatt.

Truslene gikk så langt at Botten har anmeldt saken til politiet. De ettersforsker nå saken og Botten venter nå på hva som blir siste ord fra påtalemyndigheten

– Dette gikk på meg som person og ikke på saken. Heldigvis er de fleste meldingene som kommer inn saklige innspill, sier Botten.

Sinne i kok

Det har lenge vært mye frustrasjon rundt saken om hvor det nye sykehuset i nordmøre og Romdsal skulle ligge.

Men Helse Møre og Romsdal, Helse Midt-Norge og til slutt helseminister Bent Høie (H) gikk inn for at det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal skal ligge i Molde, og ikke i Kristiansund, som mange håpet.

Botten mener det er viktig at folk engasjerer seg i saken, men at det noen ganger kan gå for langt.

– Det er ikke noe hyggelig at det skal være sånn at folkevalgte politikere må oppleve dette. Men vi kan ikke la oss stoppe av sånne ting, og engasjementet mitt er fortsatt like høyt. Så jeg kommer ikke til å trekke meg tilbake eller bli redd av den grunn, sier Botten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger