Blattmann går av som leder av støttegruppen

Trond Henry Blattmann går av som leder i Den nasjonale støttegruppen etter 22. juli-hendelsene. – Han har gjort en fantastisk jobb, sier den nye lederen Lisbeth Kristine Røyneland til NRK.

Trond Henry Blattmann

Trond Henry Blattmann har for mange vært ansiktet som knyttes til den nasjonale støttegruppen etter 22. juli.

Foto: Hilde Finnseth

Helt siden dagene rett etter terrorangrepene mot Oslo og Utøya den 22. juli 2011 har Blattmann frontet saken for de pårørende og overlevende.

Trond Henry Blattmann har dermed vært veldig profilert i mediene som talsmann for de som mistet sine, eller opplevde de forferdelige angrepene.

Selv mistet Blattmann sønnen Torjus (17) på Utøya.

Støttegruppen går nå over i en litt ny fase etter at den ble bygd opp. Samtidig vil jeg nå gå mye mer inn i politikken framover som varaordførerkandidat for Arbeiderpartiet. Støttegruppen skal være partipolitisk uavhengig, og da kan det være greit å trekke seg tilbake, sier Blattmann til NRK.

– Hvordan har tiden som leder vært?

– Det har vært utfordrende, intenst til tider og krevende. Likevel har det vært veldig givende og det har på en måte vært en terapi for meg. Jeg har vært heldig å få jobbe med veldig dyktige mennesker, og de som nå tar jobben videre er veldig gode folk, sier Blattmann.

Inn som ny leder kommer Lisbeth Kristine Røyneland fra Oslo.

Hun takker sin forgjenger for den store innsatsen han har lagt ned i støttegruppen.

– Han er blitt en veldig god venn. For vi er begge i samme situasjon etter å ha mistet barnene våre på Utøya. Trond har vært en banebryter etter å ha opplevd det. Han har stått på for støttegruppen og de berørte. Han har gjort en forskjell, sier Røyneland til NRK.

Fortsetter som vaktbikkjer

Selv mistet Røyneland sin datter Synne på Utøya. Hun har siden 2012 vært engasjert i arbeidet i støttegruppen, og startet lokallaget i Oslo for de som mistet noen på Utøya.

Røyneland går inn som leder i et nytt styre etter årsmøtet som ble holdt søndag 22. mars, skriver støttegruppen i ei pressemelding.

Støttegruppen fortsetter sitt arbeid også i det fjerde året etter terrorangrepene.

John Hestnes på presentasjon av regjeringskvartal-utredning

John Hestnes går også ut av styret i den nasjonale støttegruppen.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

– Vi fortsetter å ha en støttegruppe. Framover blir utfordringene å fortsette oppfølgingen av de berørte. Vi skal følge med og være vaktbikkjer på at det offentlige gjør jobben sin, sier den nye lederen.

Samtidig vil de fortsette arbeidet med årlige minnemarkeringer, og det planlegges også en nasjonal samling av de overlevende.

Flere bytter i styret

Også nestleder John Hestnes kjent som talsmann for støttegruppen i Regjeringskvartalet går ut av det nasjonale styret, men han vil fortsette som leder i lokallaget.

Med seg i styret får hun derfor nestleder Dag André Anderssen (les hele styresammensetningen her).

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger