Normal

For skadd til å bli framstilt for varetekt

21-åringen som er siktet for drap på en 22-åring på Bislett i helgen er fortsatt for skadd til å bli framstilt for varetekt. Politiet har likevel bedt om fengslingsmøte i Oslo tingrett onsdag.

Drap i Pilestredet på Bislett i Oslo

Den siktede 21-åringen fraktes vekk i ambulanse etter dramaet på Bislett.

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen / NRK

NRK.no har vært i kontakt med den siktede 21-åringens advokat, Harald Stabell. Han har ikke fått snakket med sin klient, grunnet klientens tilstand, og tror heller ikke at det blir mulig onsdag.

– Politiet har ikke fått snakket med han, og jeg har ikke fått snakket med han. De opplysningene jeg har fått fra politiet og sykehuset tyder ikke på at dette blir mulig å gjennomføre i dag, og dermed kan han heller ikke stille i et fengslingsmøte, sier Stabell, som likevel har blitt informert av politiet om at det skal holdes fengslingsmøte onsdag ettermiddag.

21-åringen må ifølge loven framstilles for varetekt onsdag, siden det nå har gått mer enn 72 timer siden han ble pågrepet.

Oslo tingrett kan ikke gjennomføre fengslingen som kontorforretning – at fengslingsmøtet gjennomføres i siktedes fravær. Dette forutsetter godkjennelse fra den siktede.

– Noen slik godkjennelse får vi ikke i og med at jeg ikke får møtt ham, sier Stabell.

Den siktede 21-åringen blir løslatt dersom ikke politiet får framstilt han for varetekt onsdag.

Harald Stabell

Den siktede 21-åringens forsvarer, Harald Stabell, har fortsatt ikke snakket med sin klient.

Foto: NRK

– Så fort som mulig

Den siktede 21-åringen er innlagt på sykehus, etter å ha blitt operert. Inntil videre har politiet vakthold utenfor rommet på Oslo universitetssykehus der 21-åringen ligger.

– Det vil bli gjort avhør av den siktede så snart han er i stand til det, vi avventer tilbakemelding fra legene. Han er operert, men jeg ønsker ikke å si noe mer om hvilke skader han har, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NRK.

Politiet vil trolig be om at den siktede framstilles for varetektsfengsling i fire uker.

Fengslingsmøtet vil trolig bli holdt for lukkede dører.

– Jeg vil i retten påberope at det er mulig å fengsle ham selv om det ikke har vært mulig å snakke med ham ennå. Jeg kommer til å begjære lukkede dører, sier politiadvokat Per Niklas Hafsmoe i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Hovedgrunnen til at dørene vil begjæres lukket, er at drapssiktede og den alvorlig knivskadde 22-åringen ikke er avhørt.

Stabel vil argumentere for at fengslingsbegjæringen blir avvist, men innrømmer at det er vanskelig i og med at han ikke har noe mandat fra sin klient.

– Men jeg må ivareta hans interesser, sier Stabell til NTB.

Hanne Kristin Rohde

Politiet vil trolig be om at den siktede 21-åringen varetektsfengsles i fire uker, uten at verken politiet eller forsvarer har snakket med han. Her ved politiadvokat Hanne Kristin Rohde.

Foto: Haram, Ola / Scanpix

Obduksjonsrapport klar

Ifølge politiet skal 21-åringen ha fortalt at han hadde skadet to personer, da han ble pågrepet i bakgården i bygården i Pilestredet, natt til søndag.

Han skal da ha vært blodig, kun iført boksershorts, og kuttskadet.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av den avdøde 22-åringen slår ifølge Rohde fast at den drepte ble knivstukket.

– Dødsårsaken er trolig knivstikking, eller blødning etter dette. Dette er den foreløpig obduksjonsrapporten, vi må vente på den endelige, sier Rohde til NRK.

Utelukker ikke konflikt

Dagbladet.no at drapet natt til søndag skal ha vært et resultatet av en langvarig konflikt mellom den skadde og den siktede, og at den avdøde skal ha blitt drept da han forsøkte å redde den skadde 22-åringen.

Politiinspektør Rohde utelukker ikke at det ha vært en konflikt i forkant av drapet.

– Vi har avhørt familier, naboer og venner, og er nå i en innhentingsfase. Vi kan ikke utelukke at det har vært en konflikt, men ønsker ikke å gå nærmere inn på dette, sier Rohde.

Politiet begynner å danne seg et bedre bilde av hva som skjedde i Pilestredet på lørdag.

– Vi har kunnet slå fast at det var fire personer i leiligheten da drapet skjedde. Det er den drepte, den siktede og skadde, pluss en person som lå og sov, og ikke fikk med seg noe, sier Rohde.

Avhørt nøkkelvitne

Personen som sov er 21-år, og har tidligere har blitt omtalt som et nøkkelvitne i saken.

Han skal ha vært leiligheten da drapet skjedde, og det har vært knyttet stor spenning til 21-åringens forklaring.

I avhør har 21-åringen forklart at den drapssiktede sov i sengen sin ved 01-tiden natt til søndag, like før drapet ble begått, men at han ikke har fått med seg hva som skjedde utover dette.

Politiet nå venter på svar på blodprøver, for å få svar på om noen av de involverte var påvirket av rusmidler.

– Det er tatt nødvendige blodprøver, men vi har ikke fått svar på disse enda. Ingen av de involverte er kjent for å bruke narkotika, sier Rohde.

Hardt skadet

En 22-åringen fra Hallingdal ble funnet drept i leiligheten i Pilestredet natt til søndag. Han skal ha vært kamerat med den siktede, og var på besøk i leiligheten da drapet skjedde.

Tilstanden for den 22 år gamle mannen fra Hemsedal som ble hard skadet etter Halloween-festen på Bislett er fortsatt kritisk. Etter dramaet i Pilestredet ble 22-åringen fraktet med taxi til legevakt, og med ambulanse videre til sykehus, der han ble operert.

Han har store skader i hjertet, lunger, pulsårer og i magen, og holdes kunstig i live etter voldshandlingene, ifølge en venninne av den skadde Aftenposten har snakket med.

Moren til den alvorlig skadde fra Hemsedal har informert lokalmiljøet for å få frem korrekt informasjon.

Politiet tror ikke at det vil være mulig å avhøre 22-åringen denne uken.

– Han er på sykehus. Tilstanden hans er kritisk, men stabil, sier Rohde.

Blodig

Det var natt til søndag klokken 02.22 at politiet fikk melding om at en person hadde blitt knivstukket i oppgangen til Pilestredet 70.

Da politiet kom til stedet ca. 02.30 var store deler av oppgangen var dekket med blod, og noen hadde skrevet ”Gud” med blod på den ene veggen.

På glasset i inngangsdøren hadde noen tegnet et kors opp ned i blod. Den siktede skal også ha hatt et kors risset inn i brystet.

I en leilighet i tredje etasje ble en mann funnet drept. En annen mann ble pågrepet i bakgården med kuttskadet, mens en tredje mann hadde blitt fraktet til legevakta i taxi.

Politiet jobbet i 22 timer i strekk med å sikre spor etter det brutale dramaet på Bislett natt til søndag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger