Albansk mann pågrepet etter Bislett-drapet

Politiet skal i natt ha pågrepet nok en person som knyttes til det kriminelle miljøet som etterforskes etter drapet på Einar Opsahl (35).

Video Knytter Bislett-drapet til gjengmiljøer

Natt til lørdag ble Einar Opsahl skutt og drept på Bislett i Oslo.

Foto: Nyhetsspiller

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det melder Dagbladet.no .

Den pågrepne skal være en mann i slutten av 20 årene med albansk opprinnelse. Han er siktet for grov narkotikaforbrytelse, etter et større beslag gjort i natt.

Stor mengde narkotika

– Det gjenstår å se om personen som er pågrepet er interessant i drapssaken, sier politinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for volds- og sedelighetsavsnittet, til avisa.

– Jeg kan bekrefte at vi pågrep en ny person fra samme miljø i natt. I den forbindelse ble det beslaglagt en relativt stor mengde narkotika, sier sjef Einar Aas ved Seksjon for organisert kriminalitet til Dagbladet.

Under jakten på Bislett-drapsmannen natt til mandag kom politiet over et større kvantum narkotika . Åtte personer er til sammen pågrepet, og fem av dem knyttes til samme miljø som gjerningsmannen.

LES: Mann skutt i hodet og drept i Oslo
LES OGSÅ: Politiet tror de er på rett spor

Knyttes til B-gjengen og «Red Dragons»

Einar Opsahl ble drept natt til lørdag 18. juni
Foto: Kristin Granbo / NRK

Under pågripelsen av de sju personene skal det også ha blitt beslaglagt våpen. Etter det NRK erfarer, kan en av de pågrepne knyttes til B-gjengen, mens en person har tilknytning til den vietnamesiske gjengen «Red Dragons».

Ifølge politiet er tre av de pågrepne kvinner, tre er menn i alderen 25 til 30 år, mens en av de pågrepne er en mann i 50-årene.

VG Nett skriver at fem personer med asiatisk opprinnelse ble pågrepet i en leilighet i Oslo. Ytterligere to ble pågrepet tirsdag, en av dem i Follo politidistrikt. Ifølge avisa utrykker sentrale kilder i politiet at hvis de er heldige så sitter de allerede på gjerningsmannen.

Kan ha blitt drept på grunn av en misforståelse

35 år gamle Einar Opsahl ble skutt og drept på en drosjeholdeplass på Bislett i Oslo ved 01-tiden natt til lørdag. Siden drapet har politiet saumfart det kriminelle asiatiske miljøet i Oslo på jakt etter gjerningsmannen.

Etterforskningen så langt tyder på at Opsahl kan ha blitt drept på grunn av en fatal misforståelse. Motivet er fortsatt ukjent.

Under en pressekonferanse tidligere onsdag sa Rohde at politiet tror de er på rett spor, og dermed håper på en snarlig pågripelse i saken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger