NRK Meny
Normal

Bill Clinton holder foredrag i Oslo

Den tidligere amerikanske presidenten er i Norge, og klokka 09 snakker han til blant annet ansatte i UD. Se foredraget direkte her.

Bill Clinton holder foredrag for Utenriksdepartementet på Hotel Radison Blu i Oslo

Utenriksminister Børge Brende er vert for et foredrag som USAs tidligere president Bill Clinton holder i morgentimene onsdag. Han mottar ikke honorar for foredraget for de ansatte i utenrikstjenesten. Dette er et internt arrangement for Utenriksdepartementet, Norad og Fredskorpset.

– Norge er et forbilde

68 år gamle Clinton avslutter sitt besøkt til Europa med ett døgns besøk i Norge. Tirsdag kveld snakket NRK med ham da han var på besøk hos Erna Solberg i statsministerboligen.

Statsminister Erna Solberg tar i mot USAs tidligere president Bill Clinton i Oslo

– Norge er et forbilde. Ikke bare fordi dere gir så høy andel av deres brutto nasjonalprodukt til bistand, men også fordi dere får så mye igjen for pengene, sier Clinton til NRK.

Flere stiftelser

Clinton står bak en rekke stiftelser, og Norge støtter flere gjennom bidrag til Clinton Health Access Initiative (CHAI) og Clinton Climate Initiative (CCI). Kampen mot barnedødelighet og mødredødelighet er noe av det Norges bidrag har gått til.

Clinton, som var president i USA mellom 1992 og 2000, er gift med Hillary Clinton, som er den sannsynlige demokratiske kandidaten i presidentvalget i USA neste år.

I november 1999 ble han første sittende amerikanske president som besøkte Norge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger