Bhatti dømt til fengsel for familievold

Arfan Bhatti er dømt til ti måneders fengsel for gjentatt vold mot to av sine barn.

Arfan Bhatti
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Fire av den ti måneder lange straffen er betinget.

Bhatti må også betale 60.000 kroner i oppreisning til hver av barna, dersom dommen blir rettskraftig. Han er dømt etter familievoldsparagrafen i Straffeloven.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

– Vi er umiddelbart fornøyde med dommen. Den er grundig, sier påtaleansvarlig Trine Dyngeland i Oslo Politidistrikt.

– Barna fryktet vold

I dommen heter det at de to barna i en periode på rundt et halvt år har levd i en nesten daglig frykt for å bli straffet fysisk i forbindelse med lesing av Koranen.

Trine Dyngeland

Påtaleansvarlig Trine Dyngeland er fornøyd med dommen mot Arfan Bhatti. Han er dømt til ti måneders fengsel for gjentatt vold mot to av sine barn.

Foto: CAMILLA H. WERNERSEN / NRK

Hovedbevisene i saken var dommeravhør av barna, forklaringer fra barnas mor og tiltalte selv. I tillegg ble det lagt frem en forklaring fra politiet som var på stedet ved én hendelse.

Jeg mener saken er alvorlig fordi det er snakk om gjentatt vold mot barn. Retten har kommet til at barna i omtrent et halvt års tid har levd i et regime der det har vært utrygghet og frykt for gjentatt vold, sier Dyngeland.

– Bhatti tar betenkningstid

Da rettssaken startet erklærte Bhatti seg ikke skyldig i tiltalepunktene. Hans forsvarer John Christian Elden ba om at saken skulle gå for lukkede dører, noe han fikk medhold i av dommeren.

Bhatti ble frikjent for vold mot politiet under pågripelsen i april 2012. Dette var ett av tiltalepunktene.

– Bhatti er glad for frifinnelsen for påstått vold mot gutta i Beredskapstroppen, og tar betenkningstid når det gjelder dommen for øvrig, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Bhatti reiste til Hellas få dager før dommen falt, men Elden opplyste til NRK mandag at kan skal komme tilbake før påske.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger