Hopp til innhold

Beverfjord blir Dagbladets nye sjefredaktør

Alexandra Beverfjord går fra stillingen som Nyhetsdirektør i NRK.

Alexandra Beverfjord

TIL DAGBLADET: Alexandra Beverfjord har jobbet i NRK siden 2013. Nå går hun tilbake til Dagbladet, som sjefredaktør.

Foto: Jon Petrusson / NRK

Alexandra Beverfjord (41), er i dag ansatt som ny ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Dagbladet, bekrefter konsernsjef i Aller Media, Dag Sørsdahl til Dagbladet. Hun blir dermed avisens andre kvinnelige redaktør siden avisen ble grunnlagt i 1869.

Beverfjord startet som journalist i Adresseavisen i 1996, før hun fikk jobb i Dagbladet i 2001. I 2005 ble hun utgavesjef for Magasinet. Deretter hadde hun jobben som nyhetsredaktør fra 2010 til 2013.

– Jeg er spent, stolt og ydmyk overfor den oppgaven jeg skal inn i. Jeg har et sterkt forhold til Dagbladet og det avisa representerer i mediefloraen i dag, men også det Dagbladet representerer gjennom en snart 150 år lang sagnomsust historie, sier Beverfjord til NRK.

Tilbake i Dagbladet etter fem år

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen takker Beverfjord for innsatsen i NRK.

Foto: Jørn Veberg / NRK

Beverfjord har siden hun sluttet i Dagbladet i 2013 jobbet i NRK, først som reportasjeredaktør i NRKs nyhetsdivisjon, så fra 2015 som nyhetsdirektør.

– Jeg vil takke Alexandra for en strålende jobb disse årene. Hun har bidratt til å løfte NRKs nyhetsoppdrag inn i ny tid slik at det skal være relevant for alle. Jeg skulle ønske vi kunne beholde Alexandra i NRK. Samtidig ønsker jeg henne alt godt og lykke til i den nye jobben som redaktør i Dagbladet, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Vil ikke snu om NRKs rolle

Beverfjord sier hun gleder seg til å ta fatt på jobben i Dagbladet.

– Jeg har veldig tro på det prosjektet Dagbladet driver med. Det er en redaksjon som har utmerket seg innen en rekke fagområder og som også ligger veldig langt framme digitalt, sier Beverfjord.

Beverfjord varsler foreløpig ingen store kursendringer når hun tar over sjefsstolen.

– Min jobb blir å bygge videre på det arbeidet som er gjort. Det inkluderer både å skape rom for den hardtslående journalistikken men også jobber for at avisa skal være ledende når det gjelder digital nyhetsformidling.

Beverfjord tar over jobben etter John Arne Markussen som de siste årene har vært sterkt kritisk til NRKs satsing digitalt – en satsing Beverfjord selv har vært sentral i å gjennomføre. Markussen har lenge ment at NRKs «gratistilbud» fortrenger muligheten private aktører har til å ta seg betalt for digitalt innhold.

– Kommer du nå til å ta over stafettpinnen når det gjelder å kritisere NRKs satsing på nett?

– Nei, det skal jeg ikke, svarer Beverfjord.

AKTUELT NÅ